Du er her

Byggeri

Her finder du information om, hvad du skal gøre, når du skal bygge hus, carport, opføre en tilbygning eller bygge om.

Informationerne i menuen til højre er organiseret med udgangspunkt i emner, der vedrører byggeri i forhold til din ansøgning, tjeklister, servicemål, gebyrer mv.

Ansøgninger om byggetilladelse og anmeldelse af carport, garage, udhus osv. behandles af Team Byg i Teknik- og Miljøcentret.

Vores hovedopgave er at kontrollere, om det ansøgte byggeri er lovligt. Det er derfor vigtigt, at ansøgningsmaterialet har den nødvendige kvalitet. Fortolkning af lokalplaner er ofte en del af denne kontrol.

Byggesagsgebyr 2017
Byggesagsgebyret er pr. 1 januar 2017 afskaffet i Ringsted kommune. 
Alle ansøgninger, som kommunen påbegynder sagsbehandling af efter 31. december 2016, er omfattet af den nye ordning, og vil ikke få opkrævet byggesagsgebyr.

Det betyder at hvis der påbegyndes sagsbehandling i 2016 på din indsendte sag, så vil du blive opkrævet selvom der først foreligger en byggetilladelse eller afgørelse i 2017.
Ønsker du ikke at få sagsbehandlet din sag før 2017, så skal du tage kontakt via byggesager@ringsted.dk og angive hvilken adresse det drejer sig om, og at du ønsker at udsætte påbegyndelse af sagsbehandlingen til januar 2017. Din sag vil herefter blive sat i bero, og der vil ikke blive opkrævet byggesagsgebyr når du har fået bekræftet at sagen er sat i bero

 

Kontakt

Har du spørgsmål til byggeri vedr. enfamiliehus og dertil hørende til- og ombygning samt carport, garage og lignende, kan du maile til byggesager@ringsted.dk. Husk at oplyse adresse, matrikelnummer og telefonnummer.

Telefonisk kontakt vedrørende byggesager kan ske på 5762 6300 man-torsdag fra kl 13.00 - 15.00 og fredag fra kl 11.00 - 13.00

Generelt vil al statusopdatering af din byggesag fra Ringsted kommune til dig som ansøger ske gennem Byg og Miljø.

Sidst opdateret

14.11.2016