2.000 i Ringsted bliver spurgt: Hvordan har du det?

Dato: 06. februar 2017
Er vi mere fysisk aktive? Hvor mange føler, at de har et godt helbred? Det skal 34.000 mennesker i Region Sjælland svare på i den nationale undersøgelse Sundhedsprofilen 2017.

Det er en Danmarks største undersøgelse af borgernes sundhed, hvor i alt 300.000 danskere inviteres til at deltage. Heraf 34.000 i Region Sjælland, fordelt på 2000 i hver kommune. Deltagerne har fået tilsendt et spørgeskema med digital post.

"Vi bruger svarene til at tegne en sundhedsprofil af befolkningen i Region Sjælland og hver af de 17 kommuner," siger læge og konsulent Britta Ortiz, Region Sjælland.

"Det er et redskab til at planlægge og målrette vores tilbud til borgerne, så vi skaber mere sundhed. Vi får et billede af, hvor det er vigtigt at sætte ind, og hvordan pengene og personalekræfterne bruges bedst. Det kan for eksempel være en særlige indsats for at forebygge stress hos yngre kvinder, at påvirke mænd med ekstra kilo til at motionere eller arrangere foredrag om bedre søvn, fordi mange sover dårligt. Svarene skal give regionen og kommunen et fingerpeg om behovet - og derfor opfordrer vi alle, der modtager et spørgeskema, til svare," siger Britta Ortiz.

Er det sket en udvikling?

Sundhedsprofilen 2017 "Hvordan har du det?" er en undersøgelse af trivsel, sundhed og sygdom blandt unge og voksne i hele Danmark. Undersøgelsen blev gennemført i 2010 og 2013, og nu skal den nye undersøgelse afsløre, hvordan det står til i 2017. Er det sket en udvikling? Har tidligere indsatser i din region eller kommune en effekt?

"Vi har denne gang ekstra spørgsmål om ensomhed. Spørgsmålene skal bidrage til skabe et bedre billede af, hvor mange der er alene eller ensomme. Man kan være alene uden at føle sig ensom, og man kan føle sig ensom i selskab med andre. Vi vil samtidig forsøge at afdække, hvor meget fælles måltider og fælles aktiviteter betyder. Eller det at have en hund eller kat," fortæller Britta Ortiz.

Læs mere på Region Sjællands hjemmeside.

06.02.2017