Arkitekturpris

Dato: 18. april 2017
Ringsted Kommune belønner den gode arkitektur. Kender du et nybyggeri, en renovering eller lignende, der har en arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige?

Så vil vi gerne høre fra dig i forbindelse med uddelingen af Arkitekturprisen.

Prisen uddeles for at fremme den gode arkitektur i kommunen og påskønne dem, der gør en indsats for at fremme det arkitektoniske miljø i kommunen. Om baggrunden for prisen fortæller formand for Plan- og Boligudvalget, Per Roos:

”Ringsted Kommune er en bosætningskommune og for også i fremtiden at kunne tiltrække nye borgere, er det vigtigt, at vi fortsat kan tilbyde attraktive vilkår. Det betyder, at vi skal kunne tilbyde attraktive fritidstilbud, en attraktiv natur og gode transportmuligheder, men også at vores kommune er pæn og behagelig at bevæge sig i. Her gør den gode arkitektur en kæmpe forskel.”

Det får vinderen

Ringsted Kommune belønner prisvinderen med op til 10.000 kr. og en bronzeplade til indmuring på bygningen. Vinderen kåres af Plan- og Boligudvalget inden sommerferien og prisen overrækkes efterfølgende ved en reception.

Sådan indstiller du et byggeri

Hvis du kender et byggeprojekt, der fortjener prisen, skal du sende en mail til vores Teknik- og Miljøcenter, team Byplan og Vej.

Alle indstillede byggerier skal være afsluttet i 2016. I mailen skal du skrive adressen på byggeriet, og du må også meget gerne vedhæfte et foto. Mailen skal være Ringsted Kommune i hænde senest søndag den 14. maj 2017.

Tidligere prisvindere

Sidste år vandt Fælleskrematoriet for en arkitektur af høj klasse, hvor form og funktion går op i en højere enhed (se billede øverst på siden).

Dagmarsgade 35 fik desuden en rosende omtale for at renovere det klassiske byhus henimod dets oprindelige udtryk, og SB Entreprise fik ligeledes en rosende omtale for renoveringen af deres administrationsbygning på Thorsvej 16.

I 2012 vandt Hansens Bageri Arkitekturprisen for facaderenoveringen af butiksfronten i Sct. Hansgade, hvor den originale facade så dagens lys igen og blev renoveret med respekt for det historiske byggeri.

18.04.2017