Fem kurser, der skal udvikle Ringsteds foreninger

Dato: 07. marts 2017
Igen i år udbyder Ringsted Kommune en række kurser til de frivillige sociale foreninger samt folkeoplysende foreninger.

Det skal være nemt at være forening i Ringsted Kommune, og det skal være nemt at få sin forening til at blive større og bedre. Derfor tilbyder Ringsted Kommune igen i år en række kurser, der er målrettet de frivillige sociale foreninger samt folkeoplysende foreninger i Ringsted Kommune.

Per Nørhave, formand for Kultur- og Trivselsudvalget, siger:

”Jeg er utrolig glad for, at Ringsted Kommune igen i år kan udbyde fem kurser, der specifikt er målrettet til nogle af de udfordringer, som vi hører de lokale foreninger har. Jeg håber, at der er mange af de gode frivillige, der vil benytte sig af tilbuddet, så vi sammen kan sørge for, at Ringsteds foreningsliv bliver så rigt som muligt,” siger Per Nørhave, formand for Kultur- og Trivselsudvalget.

De fem kurser er:

• Mandag den 20. marts er der mulighed for at bliver meget klogere på brug af sociale medier i foreningens kommunikation. Kurset henvender sig til frivillige sociale foreninger og folkeoplysende foreninger.

• Onsdag den 19. april kan I lære, hvordan I skriver en god og fængende projektbeskrivelse, der kan give støtte fra puljer eller fonde. Kurset henvender sig til frivillige sociale foreninger, folkeoplysende foreninger, lokalråd og interesseorganisationer.

• Torsdag den 18. maj kan kasserere og kommende kasserere lære mere om foreningens regnskab og krav til årlige afrapporteringer. Kurset henvender sig til de folkeoplysende foreninger.

• I perioden 15. september til 28. november gentager vi succesen fra sidste år med en lederuddannelse for frivillige. Forløbet varer seks moduler, og du får mulighed for både at udvikle dig personligt og for at lave en udviklingsplan for foreningen. Kurset henvender sig til de frivillige sociale foreninger og folkeoplysende foreninger.

• I weekenden den 7. og 8. oktober er der kursus for de 16-24 årige i idræts- og spejderforeningerne. Deltagerne kommer ind på en række emner og temaer med det formål at sætte egne mål for det frivillige arbejde i foreningen.

Kontakt: Erhvervs-, Fritids- og Kommunikationscenter

Rønnedevej 9