Du er her

Bliv frivillig mentor

Her kan du orientere dig om hvordan du bliver frivillig mentor for en ung.

Bliv frivillig mentor og gør en betydningsfuld forskel hos en ung
Vil du bidrage til, at flere unge kommer i job og uddannelse i Ringsted Kommune? Så bør du overveje at blive en del af Ringsted Kommunes mentorkorps for unge.

Som mentor støtter du de unge i deres personlige og professionelle vej i job og uddannelse – og med bare 1-2 timer om ugen kan du gøre en stor forskel. Samtidig udvikler du dine samtalekompetencer og bliver en del af et dynamisk netværk.

Hvorfor blive frivillig mentor?

  • Du kan gøre en forskel
  • Du møder mennesker, der står i en anden livssituation og har en anden baggrund
  • Du indgår i et spændende netværk med andre mentorer
  • Du får adgang til månedlig supervision, sparring og temamøder
  • Du kan gøre noget for dit CV

Hvad siger du ja til?

  • At bruge ca. 1 time om ugen som mentor i omkring 6 måneder. Du og den unge tilpasser løbende tidsforbruget ud fra behov, og hvad I hver især har tid til
  • At deltage i mentorkurser og netværksarrangementer, som vil blive tilpasset dit behov

Hvad kan du hjælpe med?
Du kan motivere og hjælpe ved f.eks. at dele dine erfaringer og viden samt ved at støtte de unge i at opnå deres mål. Opgaverne og de unges udfordringer kan være mange.

Nogle har brug for lektiehjælp, så de kan være på niveau med de andre i undervisningen, andre har brug for at tale med dig om livet, så de ikke føler sig så ensomme. Nogle har brug for at få struktur på deres økonomi, så de også kan få økonomisk overskud til noget sjovt, mens andre igen har brug for at undersøge uddannelsesmuligheder, så de kan sikre deres fremtid.

Hvem er de unge?
Du bliver mentor for unge i Ringsted, som er mellem 15-30 år. Måske er det en ung i uddannelse eller en, der er ved at beslutte sig for en uddannelse. Måske er den unge alene med sine udfordringer og tanker, og har brug for dig at tale med.

Den unge har selv ønsket at få en mentor og glæder sig til at hilse på dig.

Hvordan bliver du klældt på til opgaven?

Du vil få tilbudt undervisning, hvor vi går i dybden med forskellige metodiske og teoretiske tilgange.

Det kan for eksempel være: Coaching, konflikthåndtering, angst og ensomhed, motivation, lovgivning, uddannelsessystemet, ungdomsliv i dag, psykisk sårbarhed, samt forskellige metoder og redskaber.

Der er til en hver tid mulighed for at få sparring med mentorkoordinatoren.

Frivilligt og fleksibelt
Deltagelse i Ringsteds mentorkorps er frivilligt. Du kan til enhver tid sige nej tak til at være mentor.

Du kan vælge kun at blive mentor for en bestemt målgruppe. Hvis du har tid og overskud, kan du også blive mentor for flere unge ad gangen.

Yderligere information
Hvis dette har fanget din interesse, så ring til mentorkoordinator Linda Nielsen i Ringsted Kommune, på tlf.: 4177 0248 og få en snak, eller skriv en mail på linn@ringsted.dk, så kontakter jeg dig.

Sidst opdateret

01.04.2019