Du er her

Løntilskud for førtidspensionister

Her kan du læse mere om mulighederne for at komme i løntilskudsjob som førtidspensionist.

Hvis du er førtidspensionist og gerne vil arbejde, men ikke kan klare et job på almindelige vilkår, er job med løntilskud for førtidspensionister en mulighed.

Hvis du er berettiget til et job med løntilskud som førtidspensionist og gerne vil benytte dig af muligheden, kan du kontakte Jobcentret.

Nedenfor kan du læse mere om om ordningen, reglerne og de forskellige muligheder, der findes.

Løntilskud for førtidspensionister

Regler for job med løntilskud for førtidspensionister

Job med løntilskud for førtidspensionister (tidligere kaldt skånejob) er en mulighed, hvis du ikke kan klare et job på almindelige vilkår. Du kan både arbejde på fuldtid og deltid, men du skal modtage førtidspension og må ikke være folkepensionist.  

Løn- og arbejdsvilkår

Løn- og arbejdsvilkår aftales mellem dig og arbejdsgiveren i samarbejde med de faglige organisationer.

Løntilskud

For at få tilskud skal jobbet godkendes som rimeligt af kommunen. Det er den kommune, hvor du bor, der skal godkende skånejobbet.

Tilskud til oplæring - mentorordning

Hvis dit fysiske eller psykiske tilstand betyder, at du har brug for hjælp eller vejledning, når du starter i jobbet, kan virksomheden få et tilskud fra kommunen til at dække de ekstra udgifter.

Tilskudsordningen kaldes for en mentorordning og dækker også for uddannelse af den medarbejder, der skal stå for din oplæring.

Støtte til hjælpemidler

Skal arbejdspladsen ændre på indretningen, eller er der brug for nogle særlige arbejdsredskaber, kan virksomheden søge tilskud hos kommunen. For at få tilskud skal hjælpemidlerne være af afgørende betydning for, om du kan klare dit arbejde.

Kontakt: Virksomhedsteamet

Virksomhedsteam Arbejdsmarkedscenter
Nørregade 100
4100 Ringsted
Dir.: 57 62 64 60
Fax: 57 62 64 99
  • Mandag09:00 - 15:00
  • Tirsdag09:00 - 15:00
  • Onsdag09:00 - 15:00
  • Torsdag09:00 - 15:00
  • Fredag09:00 - 13:00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

17.10.2018