Du er her

Ringsted Kommunes Rådgivningstelefon

Åben og anonym rådgivningstelefon for børn, unge og forældre i Ringsted Kommune

Ringsted Kommune har en åben og anonym rådgivningstelefon, hvor børn, unge og forældre kan få rådgivning i forhold til konkrete situationer vedrørende mistrivsel i familien, skolen eller i fritiden. Den åbne anonyme rådgivning varetages af Ringsteds Kommunes SSP-konsulenter, som trækker på deres viden og erfaring inden for rådgivning og vejledning af unge og familier.

Hvem kan ringe og hvad kan man ringe om?

Rådgivningstelefonen er for unge i skolealderen til og med 17 år med en mulighed for at tale om udfordringer i familie, skole eller i fritiden. Den åbne rådgivning er også et tilbud til forældre, som har børn inden for målgruppen, hvor de kan få råd og vejledning om generelle børne- og ungeproblematikker.

Børn og unge kan ringe, hvis de behov for, eller lyst til, at tale med nogle om udfordringer i familien, skolen, eller vennerne. Du kan bl.a. ringe til os med emner som mobning, misbrug, mistrivsel i skolen, manglende venner, følelse af ensomhed, bekymring for en ven eller problemer med dine forældre.

Forældre kan også ringe, hvis der kan være brug for et godt råd eller vejledning til at håndtere en aktuel situation, som kan omhandle daglig trivsel, familien i dagligdagen, misbrug, mistrivsel, ensomhed, problemer i dit barns skole, spørgsmål til fritidstilbud og/eller hvis du oplever eller har en bekymring for dit barn.

Hvad hvis det er akut?

Skulle der være behov for akut handling, henvises der til at kontakte børne- og familieafdelingen den næstkommende hverdag, eller kontakte politiet på telefon 114 såfremt det er så akut, at der kræves øjeblikkelig handling.

Er der mulighed for at kontakte rådgivningstelefonen anonymt?

Ja, det er en mulighed. Derfor skal man ringe op igen, hvis rådgivningstelefonen er optaget af en anden samtale. Der er mulighed for at lave aftale om opfølgende samtaler med en SSP-konsulent. I de tilfælde hvor der aftales opfølgning, vil det ikke længere være anonymt.

Har vi underretningspligt?

Ja, vi er som offentligt ansatte forpligtet til at underrettet kommunen, i forhold til den skærpede underretningspligt, såfremt vi bliver bekymrede for et barn/ung eller deres familie. En underretning er tænkt som en hjælp, og vi underretter aldrig uden forældrenes vidende.

Kontakt: SSP

Tlf.: 29 36 47 91
  • Mandag15.00-22.00
  • Tirsdag15.00-22.00
  • Onsdag15.00-22.00
  • Torsdag15.00-22.00
  • Fredag15.00-22.00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

22.09.2021