Du er her

Beskyttelse af navn og adresse

Navne- og adressebeskyttelse betyder, at dit navn og din adresse ikke må udleveres fra folkeregisteret eller fra Det Centrale Personregister (CPR).

Ønsker du beskyttelse af navn og adresse, skal du sende en ansøgning til den kommune, hvor du har folkeregisteradresse. Du skal søge digitalt.

Navne- og adressebeskyttelse gælder 1 år, hvis du ikke forinden har ønsket en forlængelse.

Vejviserbeskyttelse

I Ringsted Kommune bliver data til Mostrups Vejviser ikke hentet fra Det Centrale Personregister. Hvis du ønsker vejviserbeskyttelse, skal du derfor henvende dig til dit telefonselskab eller til Eniro Danmark, da data bliver hentet fra telefonselskabernes navne- og adresseregister. 

Markedsføringsbeskyttelse (Robinsonlisten)

Når du søger om navne- og adressebeskyttelse, kan du også søge om markedsføringsbeskyttelse. Det gør du ved at tilmelde dig Robinsonlisten i den samme selvbetjeningsløsning, som du bruger til at ansøge om navne- og adressebeskyttelse. Er du tilmeldt Robinsonlisten, undgår du at få tilsendt reklamemateriale, hvor annoncørerne har trukket dine adresseoplysninger fra Det Centrale Personregister. Robinsonlisten dækker både post, e-mail og telefon.

Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du bestille tid til Borgerservice.

 

Adressebeskyttelse

Ansøg om navne- og adressebeskyttelse (hemmelig adresse)

Du skal ansøge digitalt om at få registreret navne- og adressebeskyttelse i CPR. Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i kommunen.

Når anmodningen er gået igennem, vil privatpersoner som udgangspunkt være afskåret fra at få udleveret dit navn og adresse fra CPR. Dit navn og din adresse bliver heller ikke udleveret fra CPR til brug for private vejvisere eller til PostNord.

PostNord

Hvis du har navne- og adressebeskyttelse og flytter, skal du selv give PostNord besked. Dermed frabeder du dig videregivelse af information til andre distributionsselskaber end PostNord. 

Hvor længe gælder navne- og adressebeskyttelsen?

Når du har tilmeldt dig navne- og adressebeskyttelse, gælder beskyttelsen i første omgang for et år.

Hvis du herefter ønsker at få din adressebeskyttelse forlænget, kan du igen søge digitalt via borger.dk. Du skal selv huske at søge.

Forbehold

Offentlige myndigheder kan få adgang til dit navn i CPR.

Private kreditorer, der fx mangler betaling af en faktura, kan normalt også altid bede om at få din adresse udleveret fra CPR ved at henvende sig til kommunen.

Du skal selv gøre dit teleselskab opmærksom på, at du ønsker hemmeligt eller udeladt telefonnummer. Selvom du har navne- og adressebeskyttelse, har teleselskaberne pligt til at videregive telefonnumre, medmindre du gør opmærksom på, at du ikke ønsker det.

Beskyttelsen gælder ikke for indrykning af meddelelser i Statstidende, hvor navn og adresse ifølge loven er påkrævet.

PostNord

Du skal selv give PostNord besked om din adressebeskyttelse.

Lokalvejviser

Når du har registreret navne- og adressebeskyttelse i CPR, bliver du automatisk også beskyttet mod, at oplysningerne udleveres fra CPR til brug i lokalvejvisere.

Hvis du ikke ønsker at have navne- og adressebeskyttelse i CPR, kan du i stedet få registret, at dit navn og adresse ikke må udleveres fra CPR til brug i lokalvejviserne.

Hvis du vil klage

Hvis du vil klage over en afgørelse, som en kommune har truffet efter CPR-loven, kan dette ske til Social- og Indenrigsministeriet.

Klagen skal ske skriftligt til den kommune, som har truffet afgørelsen, og inden 4 uger fra det tidspunkt, du har fået meddelelse om afgørelsen.

Kontakt: Borgerservice

Tværallé 1-3
4100 Ringsted
Tlf.: 57 62 60 60
  • Mandag11:00 - 18:00
  • Tirsdag11:00 - 15:00
  • Onsdag11:00 - 15:00
  • Torsdag11:00 - 18:00
  • Fredag11:00 - 15:00
  • Lørdag11:00 - 14:00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

12.03.2020