Du er her

Radon

På denne side kan du finde oplysninger om radon, som er en naturligt forekommende radioaktiv luftart.

Radon er en naturligt forekommende radioaktiv luftart, der findes overalt i jorden. Den kan ikke ses, lugtes eller mærkes.

På grund af utætheder i fundamenter og gulvkonstruktioner kan radon trænge ind i bygninger. Radonindholdet i jorden varierer fra sted til sted afhængig af de geologiske forhold.

Ved en landsdækkende radonundersøgelse i 2001 blev det konstateret, at der i Ringsted Kommune findes nogle af de største radonkoncentrationer i undergrunden. Den vejledende grænseværdi for max. radonindhold er den 23.11 2009 blevet nedsat fra 200 Bq/m3 til 100 Bq/m3.

Da kravet om sikring af byggeri mod indtrængen af radon fra undergrunden har været gældende siden 1998, er det især den ældre boligmasse, der er udsat for påvirkning af radon.

Hvordan finder jeg ud af, om der er et forhøjet radonniveau i min bolig?

Besvar de tre spørgsmål om kommune, kælderforhold og byggeår her på siden og få mere information på Radonguiden.dk om risikoen for radon i dit hus.

For at vide præcis hvor meget radon, der er i dit hus, er det nødvendigt med en radon-måling. Det er nemt og koster typisk mellem 500 og 1.000 kr. På Radonguiden.dk kan du læse mere om, hvordan du kan få målt radonniveauet i dit hus.

 

Du kan læse mere om radon på nedenstående links:

Radon i Boliger

Radon og enfamiliehuse

 

Kontakt: Teknik- og Miljøcenter

Teknik- og Miljøcenter
Rønnedevej 9
4100 Ringsted
Dir.: 57 62 63 00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

23.06.2021