Du er her

Frivillig i Ringsted

Her finder du information om, hvad det vil sige at være frivillig og om mulighederne for at blive frivillig i Ringsted.

Hvis du vælger at blive frivillig, er det vigtigt, at du laver noget, du har lyst til. Derfor er det en god idé at overveje, hvilken type frivillig du vil være, inden du kaster dig ud i det, for der er rigtig mange muligheder. Du kan fx blive besøgsven, medarbejder i en genbrugsbutik, madmor i en café eller noget helt fjerde.

Der er en lang række foreninger og organisationer, du kan kontakte, hvis du gerne vil vide mere om, hvad frivilligt arbejde er og hvilke former for frivilligt arbejde, der efterspørges.

Du kan finde kontaktoplysninger til de forskellige foreninger på KultuNaut. Her kan du også se hvilke aktiviteter, der er i Ringsted.

Uanset om du repræsenterer en forening, der søger frivillige, eller selv er frivillig på jagt efter et job, er det muligt at søge på  http://www.frivilligjob.dk/.

Du er velkommen til at kontakte frivillighedskonsulenten i Erhvervs-,Fritids- og Kommunikationscentret, hvis du har brug for råd og vejledning. Du finder kontaktoplysninger længere ned på siden.

Kendetegn for frivilligt socialt arbejde

Frivilligt socialt arbejde har følgende kendetegn:

  • Det udføres på frivillig basis og i det omfang, den frivillige har lyst og tid
  • Det er ulønnet
  • Modtagerne er ikke familie
  • Det er til gavn for andre end én selv
  • Det er af formel karakter. Det vil sige, at det foregår inden for rammerne af en forening, en organisation, et projekt eller lignende

Det frivillige liv og indflydelse på kommunalpolitikken

Ringsted Kommune værdsætter det frivillige sociale arbejde. Derfor har vi et Frivilligråd og en Kultur-, Fritids og Frivillighedspolitik. Frivilligrådet kan blandt andet bruges til at formidle synspunkter fra borgerne til Byrådet.

Du kan læse mere om Frivilligrådet og Kultur-, Fritids- og Frivillighedspolitikken under "Se også" i højre menu her på siden.

Du kan læse mere om frivilligt socialt arbejde på frivillighed.dk, der udgives af det landsdækkende Center for frivilligt social arbejde. Her finder du også henvisninger til de overordnede love og regler på området.

Har du spørgsmål, eller brug for hjælp og vejledning kan du kontakte Team Fritid og Frivillighed Frivillighedskonsulent  Oline Dagmar Sohrbeck-Nøhr, mobil 23 46 10 86, mail: olisn@ringsted.dk

Kontakt: Erhvervs-, Fritids- og Kommunikationscenter

Rønnedevej 9
4100 Ringsted
Tlf.: 57 62 82 00
  • Mandag11.00-15.00
  • Tirsdag11.00-15.00
  • Onsdag11.00-15.00
  • Torsdag11.00-15.00
  • Fredag11.00-13.00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

21.10.2021