Du er her

Uddannelse for frivillige

Her finder du information om de forskellige kurser og uddannelsestilbud, vi har til det frivillige foreningsliv i Ringsted.

I Ringsted Kommune understøtter vi det frivillige liv på mange måder. Det gør vi blandt andet ved, at  vi løbende udbyder uddannelse til de frivillige i de folkeoplysende foreninger og de frivillige sociale foreninger.
Det kan være enkelte kurser, der varer en aften, for eksempel regnskabskurser for foreningens kasserer i samarbejde med en lokal bank, et mini fundraising kursus og andre relevante kurser. Vi udbyder også hvert år en længere foreningsleder uddannelse, der typisk løber over seks moduler.

Vi tilpasser kursusudbuddet efter foreningernes behov og ønsker, så derfor er I altid velkomne til at henvende jer, hvis I har en idé.

Aktuelle uddannelser

I 2017 udbyder vi en hel palet af uddannelser for det frivillige liv. Der er mindre egenbetaling til kurserne, der dækker udgifterne til forplejning mv..

I foråret har vi tre aftenkurser med tre forskellige temaer:

  • Mandag den 20. marts er der mulighed for at bliver meget klogere på brug af sociale medier i foreningens kommunikation. Kurset henvender sig til frivillige sociale foreninger og folkeoplysende foreninger
  • Onsdag den 19. april kan I lære hvordan I skriver en god og fængende projektbeskrivelse, der kan give penge i banken. Kurset henvender sig til frivillige sociale foreninger, folkeoplysende foreninger, lokalråd og interesseorganisationer
  • Torsdag den 18. maj kan kasserere og kommende kasserere lære mere om foreningens regnskab og krav til årlige afrapporteringer. Kurset henvender sig til de folkeoplysende foreninger.

I efteråret er det så tid til de længerevarende kursustilbud:

  • I perioden 15. september til 28. november gentager vi succesen fra sidste år med en lederuddannelse for frivillige. I løbet af de seks moduler, som uddannelsen tager, bydes der på mulighed for både at udvikle sig personligt, og for at lave en udviklingsplan for foreningen. Kurset henvender sig til de frivillige sociale foreninger og folkeoplysende foreninger
  • I weekenden den 7. og 8. oktober er der weekendkursus for de 16-24 årige i idræts- og spejderforeningerne. Deltagerne kommer ind på en række emner og temaer med det formål at sætte sine egne mål for det frivillige arbejde i foreningen. Herudover bliver der også god mulighed for at skabe netværk til andre unge foreningsaktive.

Fælles for alle kurserne er at underviserne er erfarne og professionelle, der selv har foreningslivet i blodet.

Du kan se mere om kursernes indhold, samt de praktiske oplysninger i nedenstående foldere.

Sociale medier - Skal, skal ikke? Kursusfolder

Fra idé til virkelighed Kursusfolder

Foreningens regnskab. Kursusfolder

Unglederuddannelse Kursusfolder

Lederuddannelse Kursusfolder

For yderligere oplysninger kontakt:

Flemming Beck Christensen, tlf. 57 62 62 43, mail: fbc@ringsted.dk
Trine Testmann, tlf. 57 62 62 44, mail: trte@ringsted.dk

Kontakt: Erhvervs-, Fritids- og Kommunikationscenter

Rønnedevej 9
4100 Ringsted
Tlf.: 57 62 82 00
  • Mandag10.00-15.00
  • Tirsdag10.00-15.00
  • Onsdag10.00-15.00
  • Torsdag10.00-15.00
  • Fredag10.00-13.00

Sidst opdateret

22.02.2017