Du er her

Uddannelse for frivillige

Her finder du information om de forskellige kurser og uddannelsestilbud, vi har til det frivillige foreningsliv i Ringsted.

I Ringsted Kommune understøtter vi det frivillige liv på mange måder. Det gør vi blandt andet ved, at vi løbende udbyder uddannelse til de frivillige i de folkeoplysende foreninger og de frivillige sociale foreninger.
Det kan være enkelte kurser og temaaftener,  hvor der arbejdes med forskellige emner. Emnerne spænder bredt, og udvælges efter jeres behov og ønsker. Det kan være emner som foreningsledelse, konflikthåndtering, fundraising, førstehjælp og hvad I, som foreninger og frivillige, finder relevant.
Fælles for kurser og temaaftener er, at deltagernes egne erfaringer, altid kommer i spil.
Da vi tilpasser kursusudbuddet efter foreningernes behov og ønsker, er I altid velkomne til at henvende jer, hvis I har et ønske til et emne, der kan tages fat i.

Du kan læse mere om de kommende uddannelser for frivillige i 2020 under "Uddannelse for frivillige i 2020 og frem" længere nede på siden.

For yderligere oplysninger kontakt:

Flemming Beck Christensen, tlf. 57 62 62 43, mail: flbc@ringsted.dk
Trine Testmann, tlf. 57 62 62 44, mail: trte@ringsted.dk

Uddannelse for frivillige i 2020 og frem

 • Fundraising til foreningsprojekter

  OBS. Dette kursus vil blive afholdt digitalt af hensyn til den nuværende corona situation. Efter tilmelding vil du få nærmere information med praktiske oplysninger.

  Har du stået med ønsket om at sende ansøgninger af sted til fonde og puljer for at skaffe penge til nyt udstyr, et kursus, et byggeri eller et udviklingsprojekt? Eller har du lyst til at gøre det, men synes det virker uoverskueligt og svært?

  Så medbring dine ideer og ønsker til et foreningsprojekt til denne temaaften og få en masse konkret viden om fundraising med hjem. Målet er derefter, at du inden for et par uger kan sende et par gode og gennemarbejdede ansøgninger af sted til relevante fonde og puljer.

  Tid og sted: Kurset afholdes onsdag den 21. oktober 2020 kl. 19.00-21.00.

  Tilmeldingsfrist mandag den 19. oktober kl. 12.

  Pris: Kurset er gratis for frivillige fra foreningslivet i Ringsted, men ved udeblivelse uden afbud opkræves kr. 400.

  Du kan læse om kursets indhold i folderen, men bedes se bort fra de praktiske oplysninger omkring tid, sted, forplejning, pris mm.

  PDF icon Læs mere om indhold og pris i denne kursusfolder

  Tilmeld dig her.

 • Lær at redde liv - Førstehjælpskursus

  Kurset er udsat til 2021 pga. corona situationen. Ny dato følger på et senere tidspunkt.

  Kan I håndtere en ulykke hvis den opstår? Hvordan bruger man en hjertestarter? Hvad er livreddende førstehjælp?

  Det er blot nogle af de emner, der bliver undervist i på dette kursus, hvor vi i samarbejde med Midt- og Sydsjællands Brand & Redning udbyder en 6 timers funktionsuddannelse i førstehjælp.

  Tid og sted: Ny dato kommer.

   

 • Anerkendende foreningsledelse i praksis

  Kurset er udsat til 2021 pga. corona situationen. Ny dato følger på et senere tidspunkt.

  Vil du lære at motivere de frivillige i foreningen? Vil du lære om anerkendende ledelses værktøjer? Og vil du prøve de gode værktøjer af i praksis?

  Så meld dig til dette kursus, hvor du både får lært noget om ledelse og motivation af frivillige, og samtidig får prøvet teorien af i praksis.

  Kurset byder på en vekselvirkning mellem oplæg, øvelser, refleksion og masser af dialog.

  Kurset er en opfølgning på kurset ”Gør dig selv overflødig i foreningen”, der blev afholdt i efteråret 2019. Det er dog ikke en forudsætning for at deltage i praksiskurset at have gennemført det første kursus. Der er nyt stof og tid til at gå lidt i dybden, så både deltagere fra det tidligere kursus og nye deltagere med interesse for foreningsledelse er meget velkomne.

  Tid og sted: Ny dato kommer.

 • Persondataloven - GDPR for foreninger

  Kurset er udsat til 2021 pga. corona situationen. Ny dato følger på et senere tidspunkt.

  Ved I hvordan I skal håndtere personlige oplysninger i foreningen? Hvad må der egentlig stå på jeres hjemmeside? Må I videregive kontaktoplysninger på jeres medlemmer?

  Hvis I er i tvivl om dette i bestyrelsen, så tilmeld jer dette aftenkursus.

  Tid og sted: Ny dato kommer.

 • Ledelse af den attraktive forening

  Kurset er udsat til 2021 pga. corona situationen. Ny dato følger.

  Hvis du er nysgerrig efter at opnå en større indsigt i hvad god ledelse i foreninger er, og godt kunne tænke dig at arbejde med redskaber, der kan styrke dine egne muligheder for at træde endnu mere i karakter som foreningsleder? Så tilmeld dig dette aftenkursus.

   

 • Markedsføring og synlighed af foreningen

  Kurset er udsat til 2021 pga. corona situationen. Ny dato følger.

  Vil I gerne gøre jeres gode foreningstilbud mere synligt? Vil I gerne tiltrække nye medlemmer? Ved I egentlig hvem jeres målgruppe er?

  Hvis I gerne vil blive mere skarpe på jeres målgruppe, tilbud og fortælling, og markedsføre jeres forening mere effektivt, så tilmeld jer dette kursus.

  Der er mange muligheder for at have en aktiv fritid for borgerne i Ringsted, men det er ikke alle, der kender til de mange muligheder.

  Derfor er det vigtigt at I gør jeres forening og tilbud synlige, og markedsfører jeres forening godt og effektivt. For at kunne gøre det, er det vigtigt at I er skarpe på, hvem der kunne være potentielle medlemmer og frivillige hos jer, hvad I kan tilbyde, og hvordan I kan fortælle om alle de gode ting i gør.

  På kurset vil der blive undervist i:

  •     Redskaber til at formulere, hvem jeres målgruppe er
  •     Viden om, hvordan I giver dem et tilbud, de ikke har lyst til at sige nej til
  •     Overblik over forskellige muligheder for markedsføring – især online

   

   

Kontakt: Erhvervs-, Fritids- og Kommunikationscenter

Rønnedevej 9
4100 Ringsted
Tlf.: 57 62 82 00
 • Mandag11.00-15.00
 • Tirsdag11.00-15.00
 • Onsdag11.00-15.00
 • Torsdag11.00-15.00
 • Fredag11.00-13.00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

26.10.2020