Du er her

Helhedsplan for Ringsted Ådal

En helhedsplan for Ringsted Ådal skal skabe rammerne for udvikling af ådalen de næste mange år.

I Ringsted Kommune vil vi skabe de bedste muligheder for kommunens borgere, så de kan udfolde sig på arbejde, i skolen og i fritiden. Ringsted Ådal er et naturskønt område og sammen med planerne for den nye oplevelsessti, skal en helhedsplan skabe rammerne for udvikling af ådalen de næste mange år. Ønsket er at få en ådal fuld af liv på alle årstider samtidig med, at skal der opbevares regnvand fra byen i respekt for naturen.

Helhedsplanen for Ringsted Ådal skal danne rammerne for udvikling af ådalen fra Vestmotorvejen i nord til Høm Møllevej i syd. Der er lagt vægt på at skabe en plan, som kan tilgodese den kommende byudvikling og de rekreative interesser. I oplægget til helhedsplanen er området opdelt i 7 delområder med plads til regnvandsbassiner. Hvert område indeholder desuden forslag om rekreative elementer, som fx flere og bedre stier, ophalingsplads for kajakker, fugletårn, trimplads, svævebaner, kælkebakke, sheltere mm.

Idéerne til de rekreative elementer i ådalen kommer fra borgere og brugere af området, der blandt andet er indsamlet i forbindelse med borgermøder.

Efter idéfasen har Ringsted Kommune sendt et udkast til Helhedsplan for Ringsted Ådal i høring i 8 uger, fra d. 27. april 2016 til d. 22. juni 2016. Planen lægger op til mange spændende aktiviteter og faciliteter i ådalen.Se Helhedsplan for Ringsted Ådal

 

Yderligere information om projektet

Kontakt: Teknik- og Miljøcenter

Teknik- og Miljøcenter
Rønnedevej 9
4100 Ringsted
Dir.: 57 62 63 00

Sidst opdateret

11.06.2018