Du er her

Klimatilpasning

I Ringsted Kommune ruster vi os på de klima ændringer som vi ser både lokalt, nationalt og globalt. Her på siden kan du læse om kommunens arbejde med klimatilpasning.

Tilpasning til klimaets ændringer handler i Ringsted Kommune primært om ekstremregns situationer, fordi de største problemer vi oplever, er forbundet med øgede regnmængder. Ekstremregn kan i den forbindelse både betyde skybrudssituationer, som typisk opleves i sommerhalvåret, f.eks. blev Benløse ramt af et skybrud i sommeren 2010, men ekstremregn kan også være den intense langvarige regn, som typisk kan opleves i vinterhalvåret. Begge dele kan skabe problemer og foresage skader på bygninger, infrastruktur, tekniske anlæg og meget andet, hvilket koster samfundet dyrt. Derfor er det vigtigt at sikre disse værdier mod oversvømmelser.

For at prioritere arbejdet med at sikre kommunen mod ekstremregn, er der udarbejdet en klimatilpasningsplan. Denne plan kortlægger i første omgang Ringsted by og Benløse i forhold til hvor der er risiko for oversvømmelse. I de kommende år vil Ringsted Kommune arbejde for at få en klimatilpasningsplan, som dækker hele kommunen. Du kan læse kommunens Klimatilpasningsplan her:

PDF icon Handleplan for klimatilpasning.

Klimatilpasningsprojekter

Ud over Klimatilpasningsplanen er der også igangsat flere klimatilpasningsprojekter i Ringsted Kommune. Du kan læse mere om de enkelte projekter, ved at klikke på deres navn herunder:

 

Sidst opdateret

01.10.2021