Du er her

Ringsted Oplevelsessti

Ringsted Oplevelsessti er en aktivitets- og natursti på godt 25 km. Læs mere på siden her og i appen Ringsted Oplevelsessti.

Ringsted Oplevelsessti er en aktivitetssti på godt 25 km, og den gør Ringsted Kommunes natur lettilgængelig for alle. 

Stien går gennem vidt forskellige landskaber, og langs stien er der knap 100 oplevelser, aktiviteter og seværdigheder.

Læs mere om Ringsted Oplevelsessti hos Visit Ringsted.

Ringsted Oplevelsessti er en vandre-, løbe,- cykel,- og aktivitetssti, der skal inspirere til at komme ud i naturen. Langs stien er der sheltre, bålpladser, tavler med information, redskaber til træning og meget andet, der giver mulighed for motion, læring, fordybelse og leg. Der vil også være borde/bænke og udsigtspunkter på nøglelokaliteter.

Vil du have mere information om de knap 100 oplevelser og aktiviteter langs Ringsted Oplevelsessti kan du helt gratis hente appen Ringsted Oplevelsesti. Find den i App Store og Google Play.

Ringsted Oplevelsesstis forløb

Ringsted Oplevelsessti begynder ved Høm Mølle og følger Ringsted Å nordpå til Haraldsted Sø. Her går den over Vestdæmningen og går mod øst langs Haraldsted Søs nordlige bred helt til Roskildevej. Ruten går så via Roskildevej nordpå og ved Værkedvadsvej drejer den til højre ned mod Vigersted. Stien går syd om Vigersted og ind i Humleore Skov, hvor ruten stopper ved grænsen til Køge Kommune.

Se kort over stiens forløb:

Se kort over Ringsted Oplevelsessti


Ringsted Oplevelsessti er blevet til i et samarbejde med en lang række parter. Idéen til en oplevelsesti i Ringsted opstod hos en borgergruppe, der siden har etableret sig i foreningen ”Oplevelsesstiens venner”. 

Ringsted Oplevelsessti har fået økonomisk støtte fra LAG Ringsted, Nordea-fonden og fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

            

 

Sidst opdateret

15.07.2021