Du er her

Skadedyr, vilde katte og bjørneklo

Her finder du information om skadedyr, vilde katte og bjørneklo.

Regulering af skadevoldende vildt fx måger

For at regulere vildt, der forvolder skade, skal du i de fleste situationer have en tilladelse fra Naturstyrelsen. Al regulering af fugle kræver forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen.

Kun ejere eller forpagtere kan søge om tilladelse til regulering. Du kan finde flere oplysninger om regulering af vildt og ansøgningsmuligheder på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside

Du finder vejledning og regler for bekæmpelse af kæmpebjørneklo og skadedyr i menuen til højre.

Vilde katte

Ringsted kommune har indgået en aftale med Kattens Værn om at indfange herreløse katte. Så er du generet af vilde eller herreløse katte på egen grund, kan du gratis kontakte Kattens Værn.

Anmeld vilde katte til Kattens Værn:

  • Ring 38 88 12 00 og tryk 1 for kontor.

Kattens Værn vurderer i hvert tilfælde, hvad der skal ske med katten. Syge, tilskadekomne eller meget gamle katte vil blive aflivet. I andre tilfælde vil katten blive afleveret til Kattens Værns internat i Slagelse eller Brøndby, der vil forsøge at afsætte katten til en ny ejer.

Kontakt: Teknik- og Miljøcenter

Teknik- og Miljøcenter
Rønnedevej 9
4100 Ringsted
Dir.: 57 62 63 00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

22.07.2020