Du er her

Hjælp fra demenskoordinator

Hvis du eller din pårørende er ramt af en demenssygdom, så kan du få hjælp fra Ringsted Kommunes demenskoordinatorer.

Om demens

Demens er en fælles betegnelse for tilstande, hvor de kognitive funktioner bliver vedvarende påvirket af sygdom. Demens kan bl.a vise sig ved svækket hukommelse, besvær ved vante opgaver, usikker orientering og forandringer i humør og adfærd.

I Ringsted Kommune er der ansat to demenskoordinatorer, som kan hjælpe dig med at få overblik over de tilbud, der er til dig, og hvilken hjælp du har behov for. Det kan for eksempel være:

 • Praktisk hjælp, personlig pleje og sygepleje
 • Rådgivning, undervisning og støtte i forløbet
 • Tværfagligt samarbejde med egen læge og udredningsenheder
 • Daghjem og træning målrettet mennesker med demens
 • Aflastning i hjemmet eller aflastningsplads
 • Formidling af kontakt til frivillige besøgsvenner

Hvis du eller din pårørende har en demenssygdom, kan vaner og rutiner senere i forløbet blive vigtige for de pårørende og plejepersonalet. Derfor kan det være en fordel at beskrive din livshistorie, som er en fortælling i ord og billeder om dit liv, der kan hjælpe dig med at huske. Når du kortlægger vigtige begivenheder, værdier, daglig rytme og vaner får Hjemmeplejen og plejecentrene mulighed for at tilrettelægge omsorgen, så der tages hensyn til og udgangspunkt i dit hidtidige liv.

PDF icon Her finder du skabelonen til udarbejdelse af din livshistorie.

Vores målgruppe

Ringsted Kommunes demenskoordinatorer kan hjælpe dig, hvis du er ramt af en demenssygdom, eller hvis du er pårørende til en demensramt.

Sådan får du hjælp

Vi har uarbejdet en guide til pårørende for demensramte, som indeholder svar på nogle af de almene spørgsmål, der måtte opstå for pårørende til demensramte:

Hvis du er pårørende til en demensramt, tilbyder Ringsted Kommune ligeledes rådgivning, vejledning og støtte i form af pårørendegrupper og kursus.

Grundet COVID-19-restriktioner foregår vores pårørendegrupper via Skype. For tilmelding skal du derfor kontakte demenskoordinatorerne på 21585570 eller 23258134. Du kan læse mere om vores pårørendegrupper her:  

Vi udbyder ligeledes et kursus for pårørende. Grundet COVID-19-restriktioner kan der forekomme ændringer i datoerne for kurset i 2021. Du kan læse mere om vores kursus her:

Yderligere information

 • Ældre Sagen tilbyder ligeledes en demenscafé for demensramte og pårørende.
   
 • Hvis du eller din pårørende er demensramt, kan du søge om et værgemål eller en fremtidsfuldmagt.

  Værgemål: Nogle personer kan på grund af deres helbred ikke træffe beslutninger om deres økonomi eller deres personlige forhold, eksempelvis om de skal flytte. De kan derfor have behov for, at andre træffer beslutningerne for dem. Familieretshuset kan iværksætte værgemål for personer, der har behov for det. Demenskoordinatorerne kan vejlede og hjælpe dig med at søge om værgemål. Læs mere om værgemål på Familieretshusets hjemmeside.

  Fremtidsfuldmagt: Ved at oprette en fremtidsfuldmagt kan du selv vælge, hvem der skal repræsentere dig, hvis du på et tidspunkt ikke længere selv har evne til at varetage dine økonomiske og/eller personlige forhold som følge af sygdom, svækket mental funktion eller lignende. Du kan læse mere her: PDF iconFuldmagter og værgemål.
   
 • Hvis du er praktiserende læge i Ringsted Kommune, har vi udarbejdet en pjece med information om kommunens demenskoordinatorer. Du kan læse mere her: PDF icon Demenskoordinatorer i Ringsted Kommune.
   
 • Læs mere om demens på:
  Nationalt Videnscenter for Demens
  Alzheimersforeningens hjemmeside
  Parkinsonforeningens hjemmeside
  Scleroseforeningens hjemmeside

Kontakt: Demenskoordinatorer

Amtstue Allé 71
4100 Ringsted

Ewa Jacobsen, tlf. +45 21 58 55 70 Marianne Demuth, tlf. +45 23 25 81 34

Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

04.03.2021