Du er her

Indberet fejl i sundhedsvæsenet

Hjælp os med at blive bedre.

Har du som borger eller pårørende oplevet problemer eller fejl i kontakten med sundhedsvæsenet, så vil vi meget gerne høre om det. Du har følgende muligheder:

Indberet utilsigtede hændelser

Problemer og fejl opstået i sundhedsvæsenet, som ikke skyldes sygdom, og som enten er skadende eller kunne have været det, kaldes en utilsigtede hændelse.

Formålet med at indberette en utilsigtede hændelse er, at finde ud af, hvad der er sket, hvordan det kunne ske, og hvordan en lignende hændelse kan forebygges. Du får ikke svar tilbage på, hvad der er sket af ændringer ud fra netop din indrapportering. Hensigten er at skabe læring og forbedre sikkerheden overfor patienter, og dermed sikre, at det samme ikke sker for andre.

Som borger eller pårørende kan du rapportere utilsigtede hændelser, der er sket på fx sygehuse, plejehjem, i hjemmeplejen, hos den praktiserende læge eller alle andre steder i sundhedsvæsenet.

Indberet en utilsigtet hændelse som borger eller pårørende.

Du kan læse mere om utilsigtede hændelser hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Klage

Ønsker du at klage over den behandling du har fået i sundhedsvæsenet, kan du finde information her.

Erstatning

Hvis du er kommet til skade som følge af behandling eller undersøgelse og ønsker erstatning, så skal du henvende dig til Patienterstatningen.

Såfremt du får brug for hjælp til uddybning af forskellen mellem de forskellige former for rapportering og anmeldelse, så kan du kontakte patientvejlederne i regionen eller kommunen.

Kontakt: Social- og Sundhedscenter

Social- og Sundhedscenter
Amtstue Allé 71
4100 Ringsted
Tlf.: 57 62 80 10
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

09.06.2021