Du er her

Sundhedstilbud

Ringsted Kommune arbejder på at fremme sundhed og forebygge sygdom og derfor har vi en række sundhedstilbud til vores borgere. Nedenfor finder du en oversigt over vores tilbud.

Du kan læse meget mere om de enkelte tilbud på sundhed.dk.

Åben telefonrådgivning: hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget vedrørende din livsstil og vores tilbud, kan du ringe til Sundhedskonsulenten på telefon: 57 62 80 32 tirsdage og torsdage kl. 08.30-09.30 og fredage kl. 12.30-13.30.

Sundere livsstil

  • Livsstilssamtaler: forløb på et år med fire livsstilssamtaler, herunder mulighed for kostvejledning ved diætist. Kræver henvisning fra egen læge. Tilbuddet er gratis.
  • Lær at tackle angst og depression: Gruppeforløb for borgere, der oplever angst eller depression. Frivillige undervisere har gennemført en uddannelse. Tilbuddet er gratis.
  • Motionskalenderen: En oversigt over tilbud om motion til motionsuvante og borgere med en kronisk eller langvarig sygdom. Det er et samarbejde med Patientforeninger, Idrætsforeninger, LOF og Ældresagen. Se kalenderen til højre.

Rygestop

  • Sundhedsteamet har igennem adskillige år samarbejdet med Ringsted Apotek om tilbud til hjælp til rygestop. Der er både mulighed for individuelle- og gruppeforløb. Henvend dig på Ringsted Apotek, Sct. Hansgade 23, 4100 Ringsted. Tilbuddet er gratis.

Kronisk sygdom

  • Kræftkontakten: Telefonrådgivning specielt til borgere, der har, eller har haft en kræftsygdom. Hvis du er i tvivl om, hvilke tilbud der er de rette for dig, kan kræftkoordinator Susanne Lyth hjælpe dig. Ring mandage kl. 11.00-12.00 på telefon 41 72 25 18.
  • Rehabiliteringstilbud: etårigt forløb for borgere med Kræft, KOL, Gigt, Type 2-diabetes og Hjertekarsygdom. Tilbuddet indeholder 4 livsstilssamtaler fordelt på et år, træning og undervisning i 10 uger, samt rådgivning og tilbud om netværksgruppe. Kræver henvisning fra egen læge. Tilbuddet er gratis.

Yderligere information

Kontakt: Sundhed & Træning - Sundhedsteamet

57628032 eller 57628028

Sidst opdateret

31.07.2017