Du er her

Sundhedstilbud

Ringsted Kommune arbejder på at fremme sundhed og forebygge sygdom og derfor har vi en række sundhedstilbud til vores borgere. Nedenfor finder du en oversigt over vores tilbud.

Du kan læse meget mere om de enkelte tilbud på sundhed.dk.

Åben telefonrådgivning: hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget vedrørende din livsstil og vores tilbud, kan du ringe til Sundhedskonsulenten på telefon: 57 62 80 32 tirsdage og torsdage kl. 08.30-09.30 og fredage kl. 12.30-13.30.

Sundere livsstil

  • Livsstilssamtaler: forløb på et år med fire livsstilssamtaler, herunder mulighed for kostvejledning ved diætist. Kræver henvisning fra egen læge. Tilbuddet er gratis.
  • Forebyggende samtale om alkohol: Diskret og anonymt tilbud om 1-3 samtaler á 30 minutters varighed med henblik på afklaring og eventuel støtte til ændringer i alkoholforbruget.
  • Lær at tackle angst og depression: Gruppeforløb for borgere, der oplever angst eller depression. Forløbet varetages af frivillige instruktører, der har gennemført en uddannelse. Tilbuddet er gratis.
  • Lær at tackle angst og depression for unge: Gruppeforløb for unge mellem 15 og 25 år, der oplever angst eller depression. Forløbet varetages af frivillige instruktører, der har gennemført en uddannelse. Tilbuddet er gratis.
  • Motionskalenderen: En oversigt over tilbud om motion til motionsuvante og borgere med en kronisk eller langvarig sygdom. Det er et samarbejde med Patientforeninger, Idrætsforeninger, LOF og Ældresagen. Se kalenderen til højre.

Rygestop

  • Vil du have hjælp til at stoppe med at ryge? Ringsted Kommune tilbyder gratis rygestopforløb. Der er både mulighed for individuelle forløb og gruppeforløb. Tilmeld dig til rygestophold ved at henvende dig i skranken på Ringsted Apotek, Sct. Hansgade 23, 4100 Ringsted - eller kontakt kommunens rygestopvejleder på tlf. 57 62 80 32, hvis du vil vide mere.

Kronisk sygdom

  • Kræftkontakten: Telefonrådgivning specielt til borgere, der har, eller har haft en kræftsygdom. Hvis du er i tvivl om, hvilke tilbud der er de rette for dig, kan kræftkoordinator Susanne Lyth hjælpe dig. Ring mandage kl. 11.00-12.00 på telefon 57 62 80 32.
  • Rehabiliteringstilbud til borgere med kræft: Rehabiliteringstilbuddet er et etårigt forløb for borgere med kræft. Forløbet kan bestå af livsstilssamtaler, træning og undervisning, rådgivning og Kræftens Bekæmpelses Café. Tilbuddet kræver henvisning. Tilbuddet er gratis.
  • Rehabiliteringstilbud: etårigt forløb for borgere med KOL, Gigt, Type 2-diabetes og Hjertekarsygdom. Tilbuddet indeholder 4 livsstilssamtaler fordelt på et år, træning og undervisning i 10 uger, samt rådgivning og tilbud om netværksgruppe. Kræver henvisning fra egen læge. Tilbuddet er gratis.

Yderligere information

Kontakt: Sundhed & Træning - Sundhedsteamet

Dir.: 57 62 80 32

Sidst opdateret

19.06.2018