Tandpleje til særligt socialt udsatte

Særlig socialt udsatte kan få gratis tandpleje. Ordningen er for borgere ramt af hjemløshed og andre særlige sociale problemer, der gør at de ikke kan bruge andre tandplejeordninger.

Om tandplejen

Tandplejen ydes som udgangspunkt på en af klinikkerne i Ringsted Kommunes kommunale tandpleje. Der kan ydes akut smertelindrende og funktionsopbyggende tandpleje og der kan gives forebyggende råd og vejledning i fht. at vedligeholde behandlingen.

Følgende skal være opfyldt, for at du tilhører målgruppen for social tandpleje:

• Du har særlige sociale problemer, der gør, at du er i målgruppe for tilbud som væresteder og herberger på grund af hjemløshed.
  • Du er socialt udsat på en måde, der gør at du ikke kan gå til almindelig tandlæge eller benytte en af de øvrige tandplejeordninger: Omsorgstandpleje, specialtandpleje eller tilskud til tandlæge for kontanthjælpsmodtagere.
  • Du har behov for tandpleje, fx smerter i tænderne eller problemer med at tygge.

Hvordan får jeg hjælp?

Hvis du har behov for tandpleje og tænker du er i målgruppen for social tandpleje, kan du henvende dig til Opsøgende team i Socialpsykiatrien i Ringsted Kommune. De vil på baggrund af en samtale med dig vurdere, om du kan komme til gratis konsultation hos den kommunale tandpleje.

Det er så tandplejen, der vurderer dit behov for tandpleje og behandling, og om det ligger inden for ordningen om gratis tandpleje.

Konsultationer i tandplejen foregår i samarbejde med en medarbejder fra det opsøgende team.

Ydelsen gives efter sundhedslovens § 134 a, stk. 1
Vejledning til social tandpleje er i følgende publikation fra Sundhedsstyrelsen, se kapitel 7.

Du kan også læse mere om tandpleje til særligt socialt udsatte i PDF icon den politisk vedtagne kvalitetsstandard.

Kontakt: Opsøgende team

Opsøgende team
Dir.: 25 23 47 21
Mobil: 25 23 47 06