Du er her

Ungeliv

Ungeliv er for unge i alderen 13- 25 år, der har problemer på grund af psykisk sårbarhed / psykiske problemer, og for unge under 25 år, der har problemer med rusmidler.

Om Ungeliv

Vores mål er at tilbyde hjælp der tager sit udgangspunkt i den enkeltes udfordringer og problemer. Vi tilbyder gruppeforløb hvor de unge kan spejle sig i hinanden og gennem tilpassede behandlingsformer udvikle sig og bedre håndtere de problemer de har. Vores motto er: ”Vi tør spørge og vi kan holde til at høre dit svar”

Vores målgruppe

Målgruppe for ungeliv er:

 • Unge i alderen 13 til 25 år, som ønsker at forandre deres liv og som enten er psykisk sårbar og/eller har rusmiddelproblemer
 • Unge under 25 år, der har problemer med rusmidler

Der er tale om psykisk sårbare unge som:

 • Har en eller flere psykiske diagnoser.
 • Er i fare for at udvikle en psykisk lidelse.
 • Endnu ikke er udredt og diagnosticeret.
 • Har psykosociale problemer.

Unge med behandlingskrævende rusmiddelproblemer som:

 • Har et aktivt rusmiddelforbrug.
 • Oplever negative konsekvenser af sit forbrug.
 • Er i risiko for at udvikle egentlig afhængighed.

Faglighed

Personalet er alle fagligt uddannede, med baggrunde som pædagoger, misbrugskonsulenter og psykologer. Vi arbejder ud fra en systemisk narrativ tilgang.

Dagligdagen hos Ungeliv

Der er tre gruppeforløb i Ungeliv:

 1. Et som henvender sig til psykisk sårbare unge.
 2. Et som henvender sig til unge med rusmiddelproblemer.
 3. Eftermiddagsgruppe. Et tilbud til unge med sårbarheds problemer der pga. arbejde eller uddannelse ikke har mulighed for at deltage i dagsgruppen. Gruppen mødes en eftermiddag om ugen.

Grupperne for psykisk sårbare unge og unge med rusmiddelproblemer mødes 2-3 gange om ugen, hvor de unge, via professionel støtte og rådgivning, arbejder på de ting der er svære for dem. Én gang om måneden har vi gruppeforløb med psykolog og psykiater. Der er aftenåbent en gang om ugen, hvor de unge sammen foretager indkøb, forbereder og spiser mad sammen. De unge, som har været gennem et forløb hos Ungeliv, kommer ud med en større selvforståelse, en tro på livet og værktøjer til at mestre deres hverdag.

Beliggenhed og fysiske rammer

Ungeliv har til huse i velfungerende lokaler som fremstår lyse, rare og harmoniske. Vi har kontorer, gruppelokaler, samtalerum og undervisningslokaler. Vi ligger tæt på bus og med en afstand på 1,5 km fra Ringsted station.

Yderligere information

• Lovgivning:
Ungeliv drives efter Serviceloven § 52, § 85, § 101, § 102, § 104 samt Sundhedsloven § 141, § 142. Lovene opdateres løbende, og du kan altid finde de nyeste versioner på www.retsinformation.dk.

• Sådan benytter man sig af tilbuddet:
Hvis man tænker at Ungeliv er et tilbud man kan drage nytte af, kan man henvende sig direkte på telefon med henblik på aftale af forsamtale.

Publikationer

Ungeliv

Læs mere om Ungeliv og tilbuddene til unge under 26 år i folderen.

Kontakt: Ungeliv

Ungeliv
Prinsensvej 10
4100 Ringsted
Dir.: 25 23 47 18
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

22.07.2021