Du er her

Værkstedet Regnbuen

Regnbuen er et beskæftigelses-, aktivitets- og samværstilbud for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

Om Regnbuen

Regnbuen åbnede i 1988. En del af faciliteterne er indrettet for fysisk handicappede. Vi yder individuel hjælp og støtte tilpasset den enkelte borgers behov, samtidig med at vi har et udviklingsorienteret syn på den beskæftigelse og de aktiviteter, som vi tilbyder.

Vores målgruppe

Beskæftigelsestilbuddet er et tilbud om beskyttet beskæftigelse til borgere, der ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet.  Aktivitets – og samværstilbuddet er et tilbud til borgere med betydelig nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne, til opretholdelse eller forbedringer af personlige færdigheder via aktiviteter og samvær.

Faglighed

Personalet på Regnbuen er fagligt bredt sammensat ud fra de givne arbejdsopgaver. Der er ansat pædagoger, pædagogiske medhjælpere, husassistenter, en ernæringsassistent samt en ernærings-og husholdningsøkonom. Personalet bliver jævnligt opkvalificeret.

Dagligdagen på Regnbuen

Brugerne af aktivitets- og samværstilbuddet har et bredt spekter af udfordringer i forhold til funktionsniveau. I det daglige arbejder vi med total-kommunikation, som blandt andet indebærer brug af billedkommunikation og tegn til tale. Vi tilbyder bl.a. følgende aktiviteter:

 • Sansemotoriske oplevelser, sansestimulerende aktiviteter, kreative aktiviteter og fysisk vedligeholdelsestræning.
 • Lettere pakke/montageopgaver, brug af pc/Ipad, spille billede-banko og lave radioudsendelser på den interne radio.
 • Brugerne af tilbuddet om beskyttet beskæftigelse kan enten arbejde i køkkenet (Team Kok og Mop) med køkken-og rengøringsopgaver, eller på værkstedet, hvor arbejdsopgaverne kan være produktion af brænde, kontor – og piccolineopgaver, enkle monteringsopgaver og vedligeholdelse af grønne arealer.

Beliggenhed og fysiske rammer

Regnbuen ligger for enden af en lukket vej i et erhvervsområde. Der er ca. en halv times gang til Ringsted Centrum. Det er muligt at komme til og fra Regnbuen med offentlige transportmidler. Der er fem minutters gang til busstoppestedet. Regnbuen har også en kørselsordning til transport mellem hjem og Regnbuen.

Yderligere information

 • Tilbuddet drives efter Servicelovens § 103, § 104. Loven opdateres løbende, og du kan altid finde den nyeste version på www.retsinformation.dk.
   
 • Sådan benytter man sig af tilbuddet:
  Myndighedsenheden visiterer til tilbud på Regnbuen
   
 • Praktik hos Regnbuen:
  Vi modtager pædagogstuderende i 1., 2. og 3. års praktik. Hvis du ønsker at vide mere om praktikforløbet hos Værkstedet Regnbuen, så kan du rekvirere vores praktikbeskrivelse ved at kontakte os på tlf. 57 62 85 00 eller på mail regnbuen@ringsted.dk.
   
 • Ferieplan for 2021: Du kan se Regnbuens ferieplan med oplysninger om ferie-, lukke- og arrangementsdage for 2021

Kontakt: Værkstedet Regnbuen

Værkstedet Regnbuen
Frejasvej 27 - 31
4100 Ringsted
Dir.: 57 62 85 00
 • Mandag08.00-15.00
 • Tirsdag08.00-15.00
 • Onsdag08.00-15.00
 • Torsdag08.00-15.00
 • Fredag08.00-15.00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

05.05.2021