Du er her

Café Ingeborg

Café Ingeborg er en alternativ arbejdsplads for mennesker med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

Om Café Ingeborg

Café Ingeborg åbnede i 2011 og er en arbejdsplads, som kan findes på Knud Lavard Centret i Ringsted Kommune. Idéen bag er at tilbyde de særlige medarbejdere meningsfuld beskæftigelse og samtidig bidrage med produktion af kvalitetsmad.  Målsætningen er at sikre øget livskvalitet for både caféens ansatte og for byens pensionister, der ofte lægger vejen forbi og køber et frisklavet måltid mad i caféen.

Vores målgruppe

Café Ingeborgs ansatte er mennesker med erhvervet hjerneskade, udviklingshæmning, autisme eller psykisk sårbarhed. Fælles for dem alle er, at de normalt ikke har tilknytning til arbejdsmarkedet. Alle har de forskellige ønsker, drømme og behov, som der tages hensyn til både i arbejdet og i det sociale kollegiale liv.

Faglighed

Café Ingeborg er en arbejdsplads med fokus på forskellige fagkulturer, sprog, metoder og værdier. Der er ansat kokke, bagere og gartnere for at sikre optimale faglige rammer for kompetenceudviklingen af de særlige medarbejdere og samtidig sikre kvaliteten i madproduktionen. Medarbejderne arbejder i små opgaveteams med sidemandslæring, der sikrer en understøttende og anerkendende tilgang.  Rammerne sikres af en pædagogfaglig koordinator.

Dagligdagen i Café Ingeborg

Café Ingeborg er mere end produktion af kvalitetsmad. Café Ingeborg har også servicemedarbejdere fordelt på alle kommunens plejecentre, hvor de laver forskellige slags opgaver efter ønske, for eksempel:

  • Servicemedarbejdere i Sundhed og Træning. Opgaverne kan blandt andet være at rengøre redskaber, sørge for vand til de borgere der kommer til genoptræning, hjælpe med overtøj samt vise borgere rundt på Knud Lavard Centret.
  • Servicemedarbejdere på afdelingerne hjælper med lettere omsorgsopgaver som at spille spil, læse lokalavisen, sætte kaffe over og samtale med beboerne.
  • Café Ingeborg har også et team, der tilbyder blid håndmassage til plejecentrenes beboere.
  • Bageri, gartneri og snitteri på Ortved Plejecenter. Gartneriet sørger for friske krydderier og tomater til caféen. Bageriet sikrer, at alle ældre på kommunens plejecentre altid får hjemmebagt brød, og snitteriet får friske grøntsager ind som ordnes, snittes og leveres til både Café Ingeborg og MadhuZet Zahles, så alt mad i videst muligt omfang er tilberedt med friske grønsager.
  • Endelig har Café Ingeborg et udendørsteam, der plejer Ringsted Kommunes biler på brandstationen, og en eftertragtet kreativ funktion der laver de smukkeste servietter til festerne og sørger for udsmykningen i caféen.

Café Ingeborg afholder desuden arrangementer, hvor de særlige medarbejdere laver mad og serverer, for eksempel til påskefrokost, høst fest og julefrokost for byens pensionister.

Beliggenhed og fysiske rammer

Café Ingeborg er beliggende på Knud Lavard centret, Eksercerpladsen 1 i Ringsted.

Yderlig information

Café Ingeborg drives efter Servicelovens § 103 samt rammerne for praktik, arbejdsafklaring og job på særlige vilkår i Lov om aktiv beskæftigelse.
Loven ændres løbende, og du kan altid finde den nyeste version på www.retsinformation.dk.

Kontakt: Café Ingeborg

Café Ingeborg
Eksercerpladsen 1
4100 Ringsted
Leder Anne Mikkelsen
  • Mandag07.00-15.00
  • Tirsdag07.00-15.00
  • Onsdag07.00-15.00
  • Torsdag07.00-15.00
  • Fredag07.00-14.00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

02.03.2021