Du er her

Efterårsferie 2018

Her finder du information om, hvad der sker i efterårsferien i Ringsted. Der er mange muligheder for at få en god oplevelse - både ude og inde.

Der er ingen grund til at kede sig i efterårsferien, når du bor i Ringsted. Efterårsferien byder på oplevelser for både store og små.

Tag ud og vær aktiv i naturen, deltag i aktivitetsdagen, se en teaterforestilling eller gå en tur i byen - mulighederne er mange.

Nedenfor kan du se, hvilke aktiviteter Ringsted blandt andet byder på i efterårsferien.

Det sker i efterårsferien i Ringsted

 • Rævejagten - teaterforestilling for børn 4 - 9 år.

  Væbnet med guitarer og billigt legetøj, kaster kammeraterne Niclas og Morten sig ind i Peddersen og Findus´ kamp: At få lært den sultne ræv at holde sig fra deres høns. Med fantastisk fælles fantasi – og publikums hjælp – udføres en festforestilling af en snedig plan som indeholder: 1 kunstig høne, 1 del fyrværkeri og tilpas med spøgeri. Peddersen og Findus hjælpes ad og ændrer Verden! Det er vigtigt at have hinanden. At synge, spille og lege sammen. Det er sjovt, spændende og dejligt! Livsnødvendigt simpelthen.

  Forestillingen spilles onsdag d. 17. oktober kl. 11.00 - 11.45 på Springbrættet, Garnisonen 46 - 48.

  Gratis éntre, men billetter skal bestilles, da der er begrænset plads. Bestil billetter

 • Kunstevent Edens Have

  Edens have

  Vi skal udsmykke bibliotekets aktivitetsrum som ”Edens have”, og det skal du hjælpe os med. Det bliver en arbejdende udstilling, hvor du kan komme forbi og aflevere din kunst, som du måske har lavet på forhånd, eller du kan lave kunsten på vores værksted.

  I dagene mandag den 15. oktober til onsdag den 17. oktober mellem kl. 10.00-14.30 er det muligt at lave kunsten sammen med Jane Hyldgaard, Rasmus Olsen og Tina Sørensen. De vil hjælpe dig med at blive inspireret til ”Edens have”, udfordre dig og sætter en masse tanker i gang, så du aktivt deltager i udstillingen.

  Formålet med Kunstevent er at give dig mulighed for at udfolde og afprøve dine kreative evner.

  Hvis du ønsker din kunst tilbage efter udstillingen er det vigtigt, at du sætter navn og telefon nr. på. Du skal hente dit kunstværk mandag den 22. oktober. mellem kl. 11.00-18.00.

  Program for uge 42

  Mandag den 15. oktober til onsdag den 17. oktober fra kl. 10.00-14.30 er værkstedet åben - du kommer bare.
  Torsdag den 18. oktober kl. 11.00 – Borgmester Henrik Hvidesten åbner udstillingen
  Torsdag den 18. oktober kl. 11.00 og frem til lørdag den 20. oktober kan den færdige udstilling ses i bibliotekets betjente åbningstid.

 • Kulturinstitutionernes aktivitetsdag

  Tirsdag den 16. oktober kl. 9-14 holder Ringsteds kulturinstitutioner skattejagt for hele familien. Har du lyst til at tage på skattejagt i din bys kulturinstitutioner? Så kan du samle hele familien og være med, når kulturinstitutionernes aktivitetsdag afholdes i Ringsted.

  Kom rundt og besøg musik- og kulturskolen, museet, biblioteket og Ringsted Sportscenter og se, hvad der er af spændende aktiviteter hvert sted.
  Når vi mødes kl. 9.00 i Ringsted Sportscenter opdeles alle på et hold, så man når at komme rundt på alle kulturinstitutionerne.
  Efter gennemførelse af skattejagten er der en præmie.

  Ringsted Museum

  På Ringsted Museum og Arkiv viser vi særudstillingen ”De underjordiske”. I den anledning får vi besøg af Steiner, der underholder med historier om trolde. Måske mødte du Steiner som Mikkel Langbue på Ringsted Middelalderfestival? Nu er han tilbage med endnu flere fantastiske historier!
  Trolde er ikke særlig kloge, og de lugter forfærdeligt. Den langsomste trold i verden spiser kun kål, pølser og… saftige mennesker. Steiner giver gode råd til, hvordan du undgår de blodtørstige trolde.
  Sjov og gysende fortælling som du kan glæde dig til.

  Ringsted Bibliotek

  På biblioteket skal du lære om insekternes vilde egenskaber. Vi skal spille ”Superkræfter – insekternes planet” sammen med formidlerne fra Cirkus Naturligvis. Det gælder om at samle de sejeste kropsdele, bygge insekter der kan skyde kogende væske ud af bagkroppen eller flyve flere tusinde kilometer.

  Musik og Kulturskolen

  På musik og kulturskolen vil du opleve aktiviteter med rytme, leg og bevægelse. Det bliver sjovt at danse rundt.

  Afslutning på dagen

  Som afslutning på dagen kommer Cirkus Aroma i Anlægspavillonen. Vi skal se et flot show med meterhøje et-hjulede cykler, tempo-jonglering og trylleri. Der er også mulighed for at prøve Aromas legeplads efter showet. Hvis det er tørvejr, afholdes showet udenfor i Lystanlægget.

  Det bliver en herlig dag med en masse aktiviteter!

  Aktivitetsdagen er gratis, men tilmelding er nødvendig på Ringsted Biblioteks hjemmeside

 • Kom på aktiv skovtur i efterårsferien

  Kom til shelter-pladsen i Vrangeskov tirsdag den 16. oktober kl. 10-13. Her vil vi blandt andet samle lidt mad i naturen og smage på den.

  Tag med naturvejlederen i skoven og sanke vilde urter og svampe til lidt lækkert mad over bål. Du kan også være med til at moste æbler eller få en kop bålkaffe.

  Du kan også få en instruktion i at køre mountainbike og køre en tur med guide på sporet i Vrangeskov.

  Du kan komme på din egen mountainbike, eller du kan låne en af de 10, som Grejbank Ringsted stiller til rådighed (hvis du er over 120 cm høj). Hvis du vil låne en mountainbike, skal du tilmelde dig på lfbe@ringsted.dk senest den 12. oktober.

  Børn er meget velkomne i selskab med voksne. Det hele er gratis.

  Arrangementet starter kl. 10.00 ved shelterpladsen i Vrangeskov. Det er muligt at parkere på parkeringspladsen nord for Haraldstedvej – se efter P-skilte. Hvis den
  bliver fyldt,kan du holde i vejkanten i den nordlige side af Haraldsted.

  Det er Ringsted Kommunes Grønne guide Lars Berndt, der i samarbejde med Naturvejleder Rasmus Dylov står for arrangementet.

 • Omvisning i Sct. Bendts Kirke

  Mandag d. 15. oktober kl. 19.00.

  Kirsten henriksen fortæller den spændende historie om Nordens første teglstenskirke. Det er historien om det første kloster fra ca. 1080, der dengang lå uden for landsbyen Ringsted. Det er også historien om, hvordan klosteret overgik til benediktiner-munkene. Kirken var dermed klosterkirke og udgjorde nordfløjen i klosteret.

 • Efterårsferie i Ringsted Outlet

  Tirsdag d. 16. oktober i Noa Noa

  Her kan du lave dit eget spooky spøgelseslys med det sjove Foam Clay helt gratis.

  Torsdag d. 18. oktober kl. 11 - 14 i Le Creuset

  Her kan du pynte din egen skelet småkage lige som du har lyst til. Skal den være uhyggelig? Eller måske glad? Du bestemmer og aktiviteten er gratis.

  Hele uge fra 12. - 21. oktober kan du kigge forbi

  Børnebutikkerne hvor den nye efterårsskattejagt starter op, og kan hentes helt gratis.

  The Burger få en lækker monsterburger børnemenu med fritter for kun 55 kr. hvis sulten melder sig. Tilbuddet gælder til børn op til 12 år.

  Villeroy & Boch male sin egen tallerken eller krus. Det koster 40 kr. for tallerken og 30 kr. for krus.

  Phister & Philina lav den egen halloween ballon med scary ansigt - enten som et græskar (orange ballon) eller et spøgelse (hvid ballon).

  Zwilling få et lækkert efterårsæble.

  Lego wear gæt hvor mange klodser der er i glaskuben og vind et gavekort på 300 kr. til Lego Wear.

   

 • Troldeværksted - De underjordiske

  Onsdag d. 17 og torsdag d. 18. oktober kl. 11.00 - 15.00 på Ringsted Museum og Arkiv.

  Lav trolde af naturmaterialer. Få tips og tricks i børnehjørnet til at bruge træ, sten, mos, grene, uld, kogler og hvad der ellers findes i museets materialekasse. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan trolden kommer til at se ud. Gå også på opdagelse i udstillingen De Underjordiske og løs opgaverne i den lille blå kuffert, der kan lånes i museumsbutikken.

   

 • Børnebillet i RingStedet

  Lørdag d. 13. oktober til og med 21. oktober.

  Med billetten i hånden, kan børn gå på gavejagt i et udvalg af RingStedets butikker. Billetten købes i Buddy Legetøj til 30 kr.

  Søndag d. 21. oktober kl. 11 - 15.

  Man kan købe standplads hos Buddy Legetøj senest 16. oktober (begrænset antal stande).

 • Bogsalg på Ringsted Bibliotek

  Mandag d. 15. oktober til 21. oktober.

  Ringsted Bibliotek har trimmet samlingen og sælger ud af kasserede bøger i efterårsferien. Kom og gør et godt bogkøb.

 • Sporvognen Valdemar kører i efterårsferien.

  mandag d. 15. oktober til og med fredag d. 19. oktober kl. 11.00 - 15.00, lørdag 20. oktober kl. 10.00 - 14.00.

  Der stoppes 1 gang i timen følgende steder:

  Ringsted Outlet ud for LeviStrauss
  RingStedet ud for Matas
  Nørretorv ud for Ringsted Kongrescenter
  Nørregade 1 ud for Flügger
  Nørregade ud for sygehuset.

  Børn kører gratis, mens voksne må betale 10 kr.

   

   

Sidst opdateret

09.10.2018