Du er her

Udbud af nyt bynært boligområde i Ringsted

Ringsted Kommune udbyder en attraktiv grund på godt 41.000 m2 med plads til etablering af op til 150 boliger. Grunden ligger tæt på bymidten og skøn natur.

Den udbudte grund er en del af det gamle kaserneområde og ligger på det gamle militære øvelsesterræn og i direkte forlængelse af de smukke historiske kasernebygninger, der i dag bl.a. huser private boliger, kommunens musik- og kulturskole og iværksættermiljøet Den Kreative Matrikel.

Udbuddet lægger op til, at det nye boligområde kommer til at spille sammen med kasernebyens identitet, men gerne med sit eget udtryk. Boligerne skal opføres i traditionel byggestil, men med stor åbenhed for moderne tiltag, lyse boliger, funktionalitet mv.

Udbuddet giver også mulighed for spændende og nytænkende løsninger inden for grøn parkering, klimatilpasning og rekreative områder mv. Byggegrunden ligger tæt på motorvejsafkørslen, hvilket betyder, at der er behov for løsninger med støjdæmpende effekt.

Bygningshøjden må være max. 12 meter og bebyggelsesprocenten må ikke overstige 40 pct.

Kasernen – det gode familieliv tæt på byens puls

I 2001 opkøbte Ringsted Kommune det bynære kaserneområde og begyndte planlægningen af et nyt by- og boligområde. I dag er området næsten færdigudviklet og er et af de mest attraktive boligområder i kommunen med rummelige familiehuse, indkøbsmuligheder og børnehaver – bl.a. kommunens natbørnehave Tinsoldaten. På Kasernen er man tæt på naturen, tæt på transportmuligheder til bl.a. hovedstaden og tæt på byens faciliteter – sportscenter, centerområder, caféer og restauranter.

Ringsted Kommune er en attraktiv bosætningskommune. De seneste 10 år har kommunen fået 2.500 nye borgere og har nu et indbyggertal på 34.500 borgere – og der flytter hele tiden flere til. For i Ringsted får man langt flere kvadratmeter for pengene end man gør i de største danske byer uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten. I Ringsted er man midt i mulighederne med plads og rum til det gode familie- og seniorliv.

Ringsted ligger i et trafikalt knudepunkt ved motorvejen, med hovedveje til de øvrige byer rundt på Sjælland og med rigtig gode togforbindelser mod øst, vest og syd. Når den nye jernbane åbner i 2019 får Ringsted S-togs afstand til København med ca. 30 minutter fra Ringsted Station til Københavns Hovedbanegård.

PDF icon Omslag til udbudsmaterialet om kasernegrunden

Overordnet tidsplan om udbuddet

  • Udbuddet løber fra den 15. november 2018 til den 11. marts 2019.
  • Ringsted Byråd forventer at træffe beslutning om købstilbud omkring 1. maj 2019.
  • Fra maj 2019 til april 2020 udarbejdes lokalplan for området.
  • Fra maj 2020 forventer Ringsted Kommune, at byggeriet kan igangsættes.

Udbudsmateriale

Sidst opdateret

12.02.2019