Du er her

Fastholdelse af medarbejdere

Her finder du information om, hvordan din virksomhed kan få hjælp til at lave en plan for fastholdelse af medarbejdere.

Hvis din virksomhed har en sygemeldt medarbejder, der ikke forventer at vende tilbage inden for otte uger fra første sygedag, kan medarbejderen når som helst i sit sygeforløbet bede om, at I sammen udarbejder en såkaldt fastholdelsesplan. Du har som virksomhed ret til at afslå anmodningen.

En fastholdelsesplan skal sikre, at medarbejderen kan vende hurtigere tilbage til jobbet, end det ellers ville være tilfældet. Typisk vil man i planen fokusere på redskaber, opgaver og arbejdstid og eksempelvis foreslå, at medarbejderen i en periode varetager jobfunktioner i virksomheden, som er mindre belastende.

Planen kan med fordel også tage højde for, hvad der skal ske på det mere personlige og kollegiale niveau. Aftal f.eks. med medarbejderen, hvor meget opmærksomhed vedkommende ønsker omkring sin situation, og hvordan kollegerne skal inddrages.

Aftal også, hvordan der skal følges op på indgåede aftaler efter tilbagevenden. Hvor tit skal det drøftes, om fx medarbejderen nu er blevet klar til nye opgaver. Faste aftaler sikrer, at der bliver fulgt op løbende, uden at medarbejderen føler sig overvåget eller kontrolleret.

Få rådgivning hos Jobcentret eller kontakt Arbejdstilsynets Helpdesk, der kan vejlede om virksomhedens arbejde med sygefravær på tlf. 70 12 12 88.

Klik her for at få mere information hos Arbejdstilsynet

Kontakt: Skolecentret

Skolecentret
Hækkerupsvej 1
4100 Ringsted
Dir.: 57 62 62 00
  • Mandag10:00 - 15:00
  • Tirsdag10:00 - 15:00
  • Onsdag10:00 - 15:00
  • Torsdag10:00 - 15:00
  • Fredag10:00 - 13:00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

30.04.2020