Du er her

Folkeskolereformen i Ringsted Kommune

I Ringsted Kommune er der iværksat et væld af spændende initiativer i forbindelse med skolereformen. Målet er at sikre, at børn i Ringsted fortsat har verdens bedste folkeskole.

I Ringsted Kommune har politikerne fastlagt, hvilke få og klare mål vi skal have for vores skoler. Politikerne besluttede den 22. januar 2014 følgende:

 1. Det faglige niveau skal hæves for den nederste tredjedel, for midten og for den øverste tredjedel af vores elever. Skolen skal udarbejde strategier for hver af de tre grupper, og strategierne skal fremgå af skolernes virksomhedsrapporter. Som mål for øgningen af det faglige niveau tages der udgangspunkt i anbefalingerne fra reformen:
 • Mindst 80 % af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test.
   
 • Andelen af de allerdygtigste elever i dansk og matematik skal stige år for år.
   
 • Andelen af elever med dårlige resultater i de nationale test for læsning og matematik skal reduceres år for år.
 1. Det politiske udvalg besluttede, at der, i forhold til øgningen af elevernes faglige niveau, skal være et særligt fokus på udvikling af elevernes læsekompetencer. Elevernes trivsel skal øges, og skolebestyrelsen samt elevrådet skal engageres i dette arbejde og elevdemokrati skal indgå.
   
 2. Skolerne skal positionere sig selv i lokalmiljøet og gøre sig selv synlige for omverdenen. Dette skal ske med henblik på at gøre skolerne attraktive for forældre og børn og for at skabe samarbejdsrelationer med lokalsamfundet.

I forbindelse med Folkeskolereformen er der løbende udsendt nyhedsbreve til forældrene omkring status i Ringsted Kommune. 
 

Kontakt: Skolecenter

Hækkerupsvej 1
4100 Ringsted
Tlf.: 57 62 82 20
 • Mandag10.00-15.00
 • Tirsdag10.00-15.00
 • Onsdag10.00-15.00
 • Torsdag10.00-15.00
 • Fredag10.00-13.00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

20.12.2018