Du er her

Inkontinensklinik

Hvis du har problemer med ufrivillig vandladning eller afføring eller problemer med at tømme din blære, kan du få hjælp i Ringsted Kommunes Inkontinensklinik.

Om Inkontinensklinikken

På Inkontinensklinikken møder du personale med specialviden inden for området.

På Inkontinensklinikken kan vi blandt andet hjælpe med at udrede, vurdere og afhjælpe dit problem. Inkontinens kan både være problemer med ufrivillig afføring og vandladning, og det kan være at du har problemer med vandladning eller at tømme din blære, når du er på toilettet. Vi kan udføre enkelte undersøgelser i klinikken og kan hjælpe dig med bækkenbundstræning.

På klinikken kan vi også hjælpe med at finde det rette inkontinenshjælpemiddel, som fungerer bedst til dig. Vi kan også hjælpe dig, hvis du allerede har et hjælpemiddel, som du har brug for hjælp til at håndtere.

Inkontinensproblemer kan for eksempel være, hvis du ikke kan holde på vandet, når du hoster, nyser, griner eller bevæger dig, eller hvis du ikke kan nå toilettet i tide på grund af voldsom tissetrang og er oppe at tisse mange gange om natten. Vandladningsproblemer kan være, at du har svært ved at tømme din blære. Afføringsproblemer kan også være, hvis du oplever forstoppelse eller prutter ufrivilligt.

Vores målgruppe

Hvis du er over 18 år og bor i Ringsted Kommune, kan du få hjælp på Inkontinensklinikken til at behandle ufrivillig vandladning og afføring.

Hvis du eller dit barn er under 18 år og har problemer med inkontinens, skal du kontakte Slagelse Sygehus' Børneinkontinensklinik. Du behøver ikke en henvisning fra din læge, du kan bare ringe og få en tid. Hvis du søger om en blebevilling til dit barn, skal du kontakte Inkontinensklinikken i Ringsted Kommune, efter dit barn er blevet udredt.

Sådan får du hjælp

Du kan bestille tid på Inkontinensklinikken, og så får du en samtale og en vurdering af dine problemer. Sammen vil vi finde frem til, hvordan du kan få mindsket eller afhjulpet dit problem.

Hvis dit inkontinensproblem ikke er afhjulpet efter behandling og træning, kan vi rådgive dig om inkontinenshjælpemidler og hjælpe med at søge om eksempelvis bleer.

Yderligere information

Du kan også læse mere om serviceniveauet for inkontinenshjælpemidler i den  PDF icon politisk vedtagne kvalitetsstandard.

Publikationer

Kontakt: Inkontinensklinikken

Inkontinensklinikken
Eksercerpladsen 1
4100 Ringsted
Tlf.: 57 62 79 98
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

13.07.2021