Du er her

Handleplan for klimatilpasning

Ringsted Kommune ønsker at være på forkant og handle i tide i forhold til fremtidens ekstreme klima i form af store regnmængder

Byrået vedtog den 8. december 2014 en handleplan for klimatilpasning. Allerede i de seneste år har der været eksempler på store regnmængder, der har ført til oversvømmede gader og kældre.

Klimaudfordringerne rammer hårdest, der hvor der bor flest mennesker. Det vil sige i byer og landsbyer, hvor det ikke altid er nemt at lede vandet væk fra bygninger og veje. I Ringsted Kommune arbejder vi med at sikre eksisterende værdier og indarbejder klimatilpasning i al planlægning, så byerne og det åbne land indrettes til at klare det ændrede klima.

Ringsted Kommune er gået i tæt samarbejde med Ringsted Forsyning, for at finde de bedste og mest innovative løsninger. Det betyder, at vi kan drage fordel af klimaændringerne, ved at finde løsninger der afleder regnvandet på overfladen, i stedet for blot at grave større rør ned. Det giver mulighed for at etablere rekreative og grønne områder, der bliver en ekstra gevinst for kommunens borgere.

De overordnede mål og rammer for klimatilpasning er i Kommuneplanen, mens Handleplanen for klimatilpasning beskriver de konkrete indsatsområder, som er startskuddet for Ringsted Kommunes arbejde med klimatilpasningen.

Se PDF icon Handleplan for klimatilpasning

Kontakt: Teknik- og Miljøcenter

Rønnedevej 9
4100 Ringsted
Dir.: 57 62 63 00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

05.03.2020