Du er her

Kursus for dig med symptomer på angst og depression

Hvis du eller dine pårørende oplever tegn på angst eller depression, tilbyder Ringsted Kommune et selvhjælpskursus.

Om selvhjælpskurset

Formålet med kurset er at give dig inspiration til, hvordan du kan leve et godt liv, selvom du har symptomer på angst eller depression. På kurset lærer du at tackle de problemer og udfordringer, der følger med dine symptomer. Formålet er at du – og ikke dine symptomer – styrer dit liv.

Der er to sideløbende kursusforløb:

  • Lær at tackle angst og depression – for voksne over 18 år
  • Lær at tackle angst og depression for unge – for unge mellem 15 og 25 år

Kursernes ledes af to instruktører, hvoraf mindst èn af dem selv har erfaring med angst eller depression. De ved derfor, hvordan angst eller depression kan begrænse det, du gerne vil. Instruktørerne har alle gennemført en systematisk uddannelse og er godkendte til at lede kurset.

Sådan foregår kurset

Når du tilmelder dig kurset, skal du starte med at deltage i en personlig forsamtale. Forsamtalen vil tage udgangspunkt i din motivation for at deltage i kurset, og om dine forventninger og ønsker til kurset. Forsamtalen afholdes på Knud Lavard Centret.

Kurset afholdes én gang om ugen og består af 7 mødegange á 2,5 time pr. gang. Der er 12-14 deltagere på kurset. Programmet for hver kursusgangen ligger helt fast. Kurset er praktisk orienteret og veksler mellem oplæg fra instruktørerne, øvelser og erfaringsudveksling som værktøjer til selvhjælp.

Du bestemmer selv, hvad du vil bidrage med. Alle – både kursister og instruktører – har tavshedspligt.

Angst og depression online

Hvis du har svært ved at møde op til det fysiske kursus, er der mulighed for, at du kan tilbydes et online kursusforløb.

Onlinekurset består af en introduktion og 6 moduler. Et modul varer ca. 1 time, og du er her logget på sammen med dine medkursister. Derudover gennemgår du selv en række aktiviteter på din computer. Det kan du gøre, når det passer dig bedst.

Vores målgruppe

Hvis du er bosat i Ringsted Kommune og oplever symptomer på angst eller depression, kan du deltage på kurset. Hvis du er pårørende til en, der lider af angst eller depression, er du også velkommen til at deltage. Du kan deltage sammen med din pårørende eller alene.

Der findes både et kursusforløb for dig, der er mellem 15-25 år, og for dig som er over 18 år. Onlinekurserne tilbydes kun til dig, der er over 18 år.

Sådan kommer du med på kurset

Hvis du vil deltage på kurset, skal du kontakte Sundhedsteamet.

Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, kan du gøre det via e-boks. Det kan for eksempel være dit cpr.nr., oplysninger om dit helbred eller økonomiske forhold.

Yderligere information

Du kan læse mere på følgende sider:

Lær at tackle angst og depression

www.lærattackle.dk

www.angstforeningen.dk

www.depressionsforeningen.dk

www.psykiatrifonden.dk

www.psykisksaarbar.dk

Hvis du har psykiske probler og har brug for akut støtte - fx nogen at tale med, fordi du har det svært - kan du finde infomation her om hjælp ved akut psykisk krise.

Publikationer

Lær at tackle angst og depression

I pjecen finder du information om kurset "Lær at tackle angst og depression", som henvender sig til alle over 18 år.

Lær at tackle angst og depression for unge

I pjecen finder du information om kurset "Lær at tackle angst og depression", som henvender sig til unge mellem 15 og 25 år.

Lær at tackle angst og depression online

I pjecen finder du information om kurset "Lær at tackle angst og depression", som udbydes online på nettet.

Kontakt: Sundhed & Træning - Sundhedsteamet

Eksercerpladsen 1
4100 Ringsted
Dir.: 57628032
Day of week: 
Tirsdag
Tid: 
08.30-09.30
Day of week: 
Torsdag
Tid: 
08.30-09.30
Day of week: 
Fredag
Tid: 
12.30-13.30
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

16.06.2020