Du er her

Kursus for dig med symptomer på angst og depression

Hvis du eller dine pårørende oplever tegn på angst eller depression, tilbyder Ringsted Kommune et selvhjælpskursus.
Hvis du ønsker at vide mere om Ringsteds sundhedstilbud, kan du blive kontaktet af Sundhedsteamet.

 

Sundhed og Træning udbyder i efteråret 2021 udelukkende online kursus i samarbejde med Komiteen for sundhedsoplysning.

Om selvhjælpskurset

Formålet med kurset er at give dig inspiration til, hvordan du kan leve et godt liv, selvom du har symptomer på angst eller depression. På kurset lærer du at tackle de problemer og udfordringer, der følger med dine symptomer. Formålet er at du – og ikke dine symptomer – styrer dit liv.

Der er to sideløbende kursusforløb:

  • Lær at tackle angst og depression – for voksne over 18 år – fremmøde samt online forløb
  • Lær at tackle angst og depression for unge - mellem 15 og 18 år - kun online

Kursernes ledes af to instruktører, hvoraf mindst èn af dem selv har erfaring med angst eller depression. De ved derfor, hvordan angst eller depression kan begrænse det, du gerne vil. Instruktørerne har alle gennemført en systematisk uddannelse og er godkendte til at lede kurset.

Sådan foregår kurset

Når du tilmelder dig kurset, skal du starte med at deltage i en personlig forsamtale. Forsamtalen vil tage udgangspunkt i din motivation for at deltage i kurset, og om dine forventninger og ønsker til kurset. Forsamtalen afholdes i Ringsted Sundhedshus, Eksercerpladsen 1

Kurset afholdes én gang om ugen og består af 7 mødegange á 2,5 time pr. gang. Der er 12-14 deltagere på kurset. Programmet for hver kursusgangen ligger helt fast. Kurset er praktisk orienteret og veksler mellem oplæg fra instruktørerne, øvelser og erfaringsudveksling som værktøjer til selvhjælp.

Du bestemmer selv, hvad du vil bidrage med. Alle – både kursister og instruktører – har tavshedspligt.

Angst og depression online

Hvis du har svært ved at møde op til det fysiske kursus, er der mulighed for, at du kan tilbydes et online kursusforløb.

Onlinekurset består af en introduktion og 6 moduler. Et modul varer ca. 1 time, og du er her logget på sammen med dine medkursister. Derudover gennemgår du selv en række aktiviteter på din computer. Det kan du gøre, når det passer dig bedst.

Vores målgruppe

Hvis du er bosat i Ringsted Kommune og oplever symptomer på angst eller depression, kan du deltage på kurset. Hvis du er pårørende til en, der lider af angst eller depression, er du også velkommen til at deltage. Du kan deltage sammen med din pårørende eller alene.

Sådan kommer du med på kurset

Hvis du vil deltage på kurset, skal du kontakte Sundhedsteamet eller benyt populær selvbetjeningsløsning i menuen til højre på denne side.

Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, kan du gøre det via e-boks. Det kan for eksempel være dit cpr.nr., oplysninger om dit helbred eller økonomiske forhold.

Yderligere information

Du kan læse mere på følgende sider:

Lær at tackle angst og depression

www.lærattackle.dk

www.angstforeningen.dk

www.depressionsforeningen.dk

www.psykiatrifonden.dk

www.psykisksaarbar.dk

www.mindhelper.dk

Hvis du har psykiske problemer og har brug for akut støtte - fx nogen at tale med, fordi du har det svært - kan du finde information her om hjælp ved akut psykisk krise.

Publikationer

Kontakt: Sundhed & Træning - Sundhedsteamet

Eksercerpladsen 1
4100 Ringsted
Dir.: 57 62 80 32
  • Tirsdag08.30-09.30
  • Torsdag08.30-09.30
  • Fredag12.30-13.30
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

12.10.2021