Du er her

Lær at tackle job og sygdom

På kurset ”Lær at tackle job og sygdom” får du redskaber til, hvordan du håndterer din sygdom, så du fortsat kan arbejde.
Hvis du ønsker at vide mere om Ringsteds sundhedstilbud, kan du blive kontaktet af Sundhedsteamet.

Om kurset

Kurset er et gratis tilbud til dig, som har behov for redskaber til at tackle din sygdom. Kurset er både for dig, der er sygemeldt fra dit job, eller dig der går på arbejde, men har brug for redskaber til at tackle din sygdom, så du kan fortsætte i dit job.

Det kan også være, du ikke er i arbejde, men har brug for redskaber til at tackle sygdommen –og få mere kontrol over din hverdag. Formålet med kurset er, at du styrer din sygdom og ikke omvendt.

Kurset ledes af to instruktører, hvoraf mindst én af dem har langvarig sygdom inde på livet og ved, hvordan det er, når sygdom begrænser ens muligheder for at arbejde.

Udover at kende problemerne indefra har instruktørerne gennemført en systematisk uddannelse, og de er godkendte til at lede kurset.

Sundhed og Træning starter næste kursus:

  • Torsdage fra den 4. november 2021 kl. 13:00-15:30 i 6 uger.

Sådan foregår kurset

Når du tilmelder dig kurset, skal du starte med at deltage i en forsamtale, som foregår telefonisk. Forsamtalen vil tage udgangspunkt i din motivation for at deltage i kurset, og om din forventninger og ønsker.

Kurset består af 6 mødegange á 2,5 time pr. gang. Programmet for hver kursusgang ligger helt fast. Der er 12-14 deltagere på kurset. Kurset er praktisk orienteret og veksler mellem oplæg fra instruktørerne, øvelser og erfaringsudveksling som værktøjer til selvhjælp.

Alle deltagere og instruktører på kurset har tavshedspligt. Det betyder, at ingen må viderefortælle de oplysninger, der kommer frem under kurset, heller ikke til fx jobcentret eller andre steder i kommunen.

Vores målgruppe

Du kan deltage i kurset, hvis du er bosat i Ringsted Kommune og:

  • Du har en langvarig sygdom.
  • Du er sygemeldt eller i risiko for at blive det.
  • Du, grundet din sygdom, er kontanthjælpsmodtager i et jobafklaringsforløb eller lignende.
  • Du mangler redskaber til at få mere styring over din sygdom og din jobsituation.
  • Du lever med frustrationer og bekymringer over din job- og sygdomssituation.

Sådan kommer du med på kurset

Hvis du vil deltage på kurset, skal du kontakte Sundhedsteamet.

Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, kan du gøre det via e-boks. Det kan for eksempel være dit cpr.nr., oplysninger om dit helbred eller økonomiske forhold.
 

Yderligere information

Du kan læse mere på www.helbredsprofilen.dk

Publikationer

Kontakt: Sundhed & Træning - Sundhedsteamet

Eksercerpladsen 1
4100 Ringsted
Dir.: 57 62 80 32
  • Tirsdag08.30-09.30
  • Torsdag08.30-09.30
  • Fredag12.30-13.30
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

12.10.2021