Du er her

0.4.-klasse kan vende tilbage til skolerne

Dato: 05. februar 2021
Folkeskolerne i Ringsted Kommune er klar til at tage imod 0.-4.-klasse igen fra mandag den 8. februar. Forældre opfordres til at holde sig orienteret via Aula.

På mandag den 8. februar kan elever i 0.-4.-klasse igen vende tilbage til folkeskolerne i Ringsted Kommune. Øvrige klassetrin modtager fortsat fjernundervisning foreløbigt indtil udgangen af februar.

”Det er dejligt, at de yngste elever nu igen kan vende tilbage til skolerne, mødes med deres kammerater og igen blive undervist i klasselokaler under de retningslinjer, som der nu engang stadig er. Jeg ved, at vores medarbejdere på skolerne glæder sig rigtig meget til igen at kunne mødes med deres elever, og til at der igen bliver liv i klasselokalerne på vores folkeskoler,” siger Jesper Ulrich, skolecenterchef i Ringsted Kommune.

Eleverne i 0.-4.-klasse vil som udgangspunkt blive undervist efter deres normale skema, men der kan være ændringer, da folkeskolerne stadig skal følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

”Vi forsøger at skabe en mere normal hverdag for de yngste elever i folkeskolen fra mandag den 8. februar, men der er stadig retningslinjer, der skal følges, så vi kan mindske smittespredning. Eleverne må for eksempel kun være i deres egen klasse i undervisningstiden. Derfor vil der være ændringer i elevernes skemaer. Sker der større ændringer vil den enkelte skole altid skrive ud til forældrene via Aula, så jeg opfordrer forældre til løbende at holde sig orienteret på Aula,” siger Jesper Ulrich.

Forældre skal bruge værnemidler ved besøg

Der er skærpede retningslinjer for besøgende på skoler, skolefritidsordninger, dagtilbud og lignende fra den 8. februar.

Her indfører sundhedsmyndighederne krav om brug af mundbind eller visir for forældre og andre indendørs besøgende i dagtilbud, grundskoler og skolefritidsordninger m.v., også forældre, der skal aflevere eller hente børn.

Sidst opdateret

05.02.2021