Du er her

Ændret dato: Kom til ’Borgmesteren og monopolet’

Dato: 24. oktober 2019
Tag med til borgermøde mandag den 4. november kl 19.00 og vær med i ’Borgmesteren og monopolet’. På borgermødet kan du gennem konkrete dilemmaer være med til at give dine input til kommunes udvikling.

Ringsted Kommune har udarbejdet en ny planstrategi, som sætter retningen for den fysiske udvikling af hele kommunen frem mod 2031. Tag med til borgermøde og vær med i ’Borgmesteren og monopolet’, hvor du gennem konkrete hverdagsdilemma kan være med til at give dine input til Ringsted Kommunes udvikling.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:

”Jeg håber, at mange vil deltage i debatten om kommunens udvikling. Vi ved godt i Byrådet, at planstrategien virker abstrakt og ukonkret, fordi den handler om kommunens langsigtede og strategiske udvikling. Derfor kan den være svær at tale om,” siger Henrik Hvidesten og fortsætter:

”Derfor har vi valgt en model for borgermødet, hvor vi forsøger at tydeliggøre at planstrategien handler om alle Ringsted-borgeres nuværende og fremtidige hverdagsliv, virksomhedernes udviklingsmuligheder og foreningernes udfoldelsesmuligheder.  Alt det, som vi alle er en del af. Samtidigt håber vi, at vi får lidt munterhed ind i debatten.”

Løs konkrete dilemmaer

I ’Borgmesteren og Monopolet’ har borgmesteren taget nogle dilemmaer med, som han vil bede monopolet om at hjælpe med at løse. Du vil sammen med andre borgere udgøre monopolet, der diskuterer nogle af de konkrete dilemmaer, som Ringsted Kommunens planlægning bærer med sig. Det kan være udfordringer som for eksempel:

  • Hvordan sikrer vi, at enlige ældre, der ønsker at flytte, har mulighed for at flytte fra deres parcelhus, så det kan give plads til flere børnefamilier?
  • Hvordan skaber vi mere adgang til naturen, samtidig med at vi beskytter den?
  • Hvordan skaber vi fællesskaber, der modvirker ensomhed og skaber livskvalitet, samtidig med at vi bor hver for sig med hver vores have?
  • Hvordan imødekommer vi iværksætteres muligheder for at placere deres virksomhed i Ringsted by, hvis vi omdanner erhvervsområder til boligområder.

Borgermødet ’Borgmesteren og Monopolet’ foregår mandag 4. november kl. 19.00 – 21.00 på Sørup Herregård.

Du kan booke plustur (offentlig transport) til Sørup Herregaard.

Læs mere om plustur på Movias hjemmeside

Mødedeltagere vil på aftenen også have mulighed for at tale med medarbejdere fra Ringsted Kommune, der vil stå til rådighed for spørgsmål og yderligere dialog om planstrategien.

Tilmeld dig ’Borgmesteren og monopolet’ ved at sende en mail til byplan@ringsted.dk senest fredag den 1. november 2019.

Mere information

Du kan læse Planstrategi 2019-2031 – Sammenhæng i Muligheder på Ringsted Kommunes hjemmeside. Planstrategien er i offentlig høring indtil 5. november 2019, og høringssvar kan også sendes til byplan@ringsted.dk.

Sidst opdateret

01.11.2019