Du er her

Besøgsforbud på Solbakken ophæves og ændres til besøgsrestriktioner

Dato: 09. februar 2021
Solbakken er ikke længere omfattet af et besøgsforbud, men kan genindføre generelle besøgsrestriktioner. Det skyldes ophævelse af et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen for Patientsikkerhed har ophævet påbuddet om midlertidigt besøgsforbud på Plejecenter Solbakken. Fra den 8. februar vil det generelle påbud om besøgsrestriktioner fra den 17. december 2020 igen være gældende på Solbakken.

Læs ophævelsen af påbuddet her: PDF icon Ophævelse af påbud til Solbakken Plejecenter

Restriktioner for besøg på Solbakken og Ortved

To af Ringsted Kommunes plejecentre, Solbakken og Ortved, er i øjeblikket omfattet af et påbud om restriktioner for besøg. Påbuddet er givet af Styrelsen for Patientsikkerhed til Ringsted Kommune den 17. december og skyldtes et stigende smittetal generelt i Ringsted Kommune. De pårørende har fået besked om besøgsrestriktionerne af plejecentrene.

Påbuddet betyder, at der er begrænsninger på nogle besøg på plejecentrene, men pårørende kan stadig ses med beboerne på plejecentrene.

Besøg kan blandt andet gennemføres, hvis besøget sker i en kritisk situation, eller den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren.

Plejecentrene kan under visse omstændigheder også indrette besøgsrum, og besøg kan foretages udendørs. 

Plejecentret Knud Lavard er fortsat omfattet af et påbud om forbud mod besøgende. 

Sidst opdateret

09.02.2021