Du er her

Kom med på Blå flag - Naturture i Ringsted

Dato: 23. maj 2017
I forbindelse med Blå Flag tildelingen hvert år holder Ringsted Kommune forskellige arrangementer indenfor badesæsonen. Du kan fx komme med på Nattergaletur, Spis Naturen - eller hvad med Snapsetur?

I år har vi fundet plads til nedenstående seks ture, som vi håber, at alle vil tage godt imod og benytte sig af.

Under hvert arrangement kan du læse om eventuel tilmelding, praktisk information mm.

Vi glæder os til at se dig.

Nattergaletur - den 24.maj kl. 20.30-ca. 22.00

Det er lige nu, at du kan opleve “mestersangeren fra Afrika”. Nattergalen kommer til Danmark i starten af maj, og rejser tilbage allerede i juni - i den korte tid, mens den opfostrer sit kuld - kan vi opleve den smukke og unikke sang i aften- og morgentimerne.Tag kikkert, fuglebog, lidt drikkelse og godt fodtøj på, og tag med på oplevelse i naturen.

Mødested oplyses ved tilmelding på mail: baloo@laurents.net

Guide: Peter Laurents, naturvejleder (NaturligVis)
Der er plads til max 30 deltagere.

De vilde blomsters dag - den 18.juni kl. 10.00-12.00

Turen udgår fra Kværkeby Fuglereservats P-plads (Bjergvej 77, 4100 Ringsted).
Oplev naturen og plantelivet i reservatet. Der fortælles om nogle af reservatets interessante blomster og om deres bestøvende insekter. Desuden om registrering og bevarelse af sjældne planter.

Medbring: Gummistøvler og regntøj - i tilfælde af regn.
Guider: Steen Drozd Lund og Jette Bjerregaard.

Flagermustur - den 29. juni kl. 19.30-21.30

Tag med, når vi går på opdagelse efter flagermus i skumringen. Sammen med naturvejleder Peter Laurents, (NaturligVis), vil vi ved hjælp af flagermusdetektorer prøve at lytte os frem til de fascinerede natdyr - og med lidt held få nogle at se. Vi vil også prøve lokke natsommerfuglene frem med lys og sukker - de er vigtig føde for flagermusene. Medbring gerne en stærk lommelygte. Turen er en af Ringsted Kommunes Blå Flag ture 2017.
Mødested: Oplyses ved tilmelding på mail: baloo@laurents.net
Der er plads til max. 30 deltagerer.

Spis Naturen - den 13.august kl. 10.00- ca.15.00

Tag med på vandring langs nordsiden af Haraldsted Langsø. Vi starter ved dæmningen for enden af Ejlstrupvej, ved fiskeklubben, og derfra går turen til Vrangeskov.
Turen er i alt 8 km (4 km hver vej).

På vejen samler vi ind af naturens spisekammer og bruger det ved tilberedningen af et let bål-måltid. Efter den lette måltid og bålkaffe går turen tilbage til udgangspunktet. Turen er for alle – blot skal man være i fysisk form til at klare de ca. 8 km i jævnt terræn.

Medbring: Husk gerne drikkedunk, vand, og poser til de indsamlede frugter og urter på vejen. Husk også godt fodtøj og påklædning efter vejret.

Tilmelding online på:
https://podio.com/webforms/15941576/1070242

Max. 20 deltagere.

Snapsetur - den 27. august kl. 10-13 i Kværkeby Fuglereservat

Turen udgår fra P-pladsen på Bjergvej 77.
Oplev naturen i Kværkeby Fuglereservat og få tips til fremstilling af din egen personlige kryddersnaps. Tag med på en hyggelig snapse/urtetur med legendariske Jens Kruse, der er en fantastisk fortæller og underviser. Du får gode tips til, hvordan du laver din egen livseliksir, så du selv kan nyde de gode dråber senere på året og mindes en dejlig sommersøndag. Der gives råd om indsamlingstidspunkt, trække tider, og der vil være mulighed for prøvesmagninger.

Medbring: Gummistøvler og regntøj - i tilfælde af regn.     

Guide: Jens Kruse og Kristen Christensen

Svampetur - den 24. september kl. 11.00 - ca.15.00

Vi starter kl. 11:00 på P-pladsen ved det gamle traktørsted med en kort instruks, før svampejagten går ind. Fra kl. ca. 13:00-15:00 gennemgår vi svampene og hjælpes ad med at lave smagsprøver af de spiselige. De andre snakker vi om og beundrer.
Guide Biolog Bjørn Petersen (Bjørns Naturtjeneste).

Tilmelding online på:https://podio.com/webforms/15941596/1070244
Max 30 deltagere.

 

Sidst opdateret

24.05.2017