Du er her

Lederuddannelse for frivillige ildsjæle

Dato: 29. juni 2017
Ringsted Kommune tilbyder igen i 2017 en uddannelse for foreningslivets nuværende og kommende ledere. Uddannelsen giver foreningsmedlemmerne værktøjer til at drive deres foreninger endnu bedre.

Lederuddannelsen henvender sig til nuværende eller potentielle foreningsledere, som ønsker at blive bedre til at varetage foreningsinteresser. Deltagerne arbejder under hele uddannelsesforløbet med at udforme en konkret udviklingsplan, de kan bruge hjemme i deres egen forening. Forløbet strækker sig over seks moduler i perioden 15. september til 28. november.

Uddannelsen tager således udgangspunkt i deltagernes egne foreninger, og undervisningen, som deltagerne møder, vil være et miks af teori, redskaber, øvelser og dialog. Emnerne vil blandt andet være personlig ledelse, rekruttering samt udvikling af frivillige, formidling, partnerskaber og en lang række andre ting, der har betydning for at udvikle foreningen.

Udover at lære en masse nye metoder og opnå en større indsigt i sin egen personlige rolle i foreningen, får deltagerne et stærkt netværk til andre foreninger i kommunen. På den måde er lederuddannelsen ikke afsluttet efter de seks moduler, men en fremadrettet og brugbar platform for foreningens og deltagernes egen fremtid.

Tidligere deltagere har fået stort udbytte

For Katja Thomsen, der er formand i Ringsted Babysvøm, og som sidste år deltog i lederuddannelsen, har det haft stor betydning at være med:

 -  Kurset har været meget givende for mig. Jeg har fået større indsigt internt i foreningen, og jeg har fået gode værktøjer og inspiration til håndtering af foreningsarbejde, interessenter, frivillige og ikke mindst håndtering af vores medlemmer. Den tidligere formand foreslog, at jeg skulle deltage. På det tidspunkt var tanken, at jeg kunne kvalificere mig til at blive næstformand. Det er jo så endt med at jeg turde kaste mig ud i at være formand, da den tidligere stoppede. Kurset kan klart anbefales til alle frivillige organisationer, der ønsker større indsigt og læring om egen og også andres foreninger.

Finn Madsen, formand for Eksperimenterende Danske Radioamatører i Ringsted og deltager på uddannelsen sidste år, siger:

- Det er ikke bare et kursus. Man får så meget mere med hjem. Det har hjulpet mig i mit arbejde, både lokalt men også i landsorganisationen. Jeg har fået en række værktøjer med hjem, der har hjulpet mig med at tackle forskellige udfordringer.

En uddannelse for alle

Men det er ikke kun en uddannelse for erfarne og nuværende ledere, Ringsted Kommune tilbyder. Vania Santiago Jensen og Mona Musse fra den nyere stiftet forening Bydelsmødre i Ringsted, deltog i uddannelsen for to år siden, og det gav en god ballast at være med. De er blevet godt rustet til det nye lederskab, og Mona Musse fortæller:

- Kommunens uddannelse har givet os et godt overblik over foreningsarbejde og lederskab, heriblandt hvor vigtigt at det er at være synlig, og hvordan vi rekrutterer nye frivillige.

Tilmelding

Tilmeldingsfristen for lederuddannelsen er den 21. august 2017. Tilmelding sker ved at sende en mail til Team Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune, Flemming Beck Christensen på fbc@ringsted.dk eller Trine Testmann på trte@ringsted.dk

Pris

Lederuddannelsen henvender sig til alle interesserede frivillige i en forening. Kommunen yder tilskud til uddannelsen, der derfor kun har en mindre brugerbetaling. Deltagelse koster 1.250 kr. pr. person.  Hvis der er to eller flere tilmeldte fra foreningen, er deltagerprisen 1.000 kr. pr. person. I prisen er inkluderet ophold og forplejning i forbindelse med første modul og forplejning på øvrige moduler.

 Her kan du læse mere om lederuddannelsen og se hele programmet.

Sidst opdateret

03.07.2017