Ringsted Kommune har ansat koordinator for veteraner

Dato: 21. juni 2017
Celinda Helstrup er ansat som koordinator for socialt udsatte og veteraner. Hun skal hjælpe de borgere med hjælp til at navigere i den kommunale organisation.

Byrådet har bevilget midler til en koordinator for socialt udsatte og veteraner, og kommunen har nu ansat Celinda Helstrup i den nye stilling. Celindas opgave vil være at hjælpe borgere, som har komplicerede sager eller som har flere typer af sager i kommunen, og som har svært ved at navigere i mødet med kommunens medarbejdere.

Celinda vil samarbejde med medarbejdere på tværs af kommunen og med de mange frivillige og offentlige organisationer, som har kontakt med de borgere, der er omfattet af Celindas målgrupper. Det er f.eks. Veterancentret, Café Dagmar, Qnet og Socialpsykiatrien.

Opgaverne vil spænde vidt, fra at hjælpe borgere med at få kontakt til de eksterne organisationer, som kan hjælpe dem videre i deres liv, eller hjælpe med at identificere den rigtige medarbejder i kommunen, eller give sparring med fagpersoner for at sikre, at den faglige medarbejder får overblik over borgerens situation, så borgeren hurtigst muligt får det rette tilbud.

”Jeg er meget glad for, at vi i Ringsted kommune nu har fået ansat en koordinator for socialt udsatte og veteraner”, siger Britta Nielsen, Formand for Social- og arbejdsmarkedsudvalget. ”Det har været et politisk ønske, at borgere med behov for støtte og ikke mindst at borgere med veteranbaggrund kunne få hjælp til at navigere i den kommunale organisation”.

Stor erfaring med området

Celinda Helstrup er 54 år og har arbejdet med socialt udsatte mennesker siden 1990, bl.a. på Værestedet i Slagelse for psykisk udfordrede borgere og i et opsøgende psykiatrisk team, og Celinda har også haft et tæt samarbejde med veterankoordinatoren i Slagelse Kommune, er samarbejde som vil fortsætte ift. borgere med veteranbaggrund i Ringsted.

Celinda har allerede fået kontakt med mange af de samarbejdspartere, som hun skal samarbejde med fremover, og hun vil være at træffe flere forskellige steder i kommunen, hvor man er velkommen til at kontakte hende:

• Varmestuen Cafe Dagmar, Sct Knudsgade 1-3, første mandag i måneden 9-13
  • Arbejdsmarkedscentret Fronten, Nørregade 100, mandage 13-15
  • Myndighed, Amtsstuealle 71, tirsdage 11-13
  • Qnet, Frejasvej 3, onsdage i lige uger 13-16
  • Borgerservice, Biblioteket Tværalle 1-3, torsdage 11-13
  • Dagbehandlingen Speak, Prinsensvej 10, sidste fredag i måneden 11-12.30
  • Børn og familie, Hækkerupsvej 1, onsdage 10-12.

Fysisk har Celinda til huse på Nørregade 100, hvor hun kan træffes efter aftale, hun kan kontaktes på cehe@ringsted.dk eller på telefon 5764 6431.

Kontakt: Arbejdsmarkedscenter

Arbejdsmarkedscenter