Du er her

Så er det tid til lyst og glæde på styret med ’Vi cykler til arbejde’

Dato: 30. marts 2017
Få sol i nakken og smil på læben sammen med kollegaerne i hele maj. Cyklistforbundets kampagne ’Vi cykler til arbejde’ handler i år om glæden ved at cykle.

Cyklen kan noget, som hverken bilen, bussen eller toget kan. Den vækker dig om morgenen. Den giver dig dagens motion. Den giver dig ro til at klare tankerne efter en lang dag. Med cyklen har du smil på læben og overskud i hverdagen. Ikke så sært, at forskere har kåret cyklister til de gladeste pendlere.

Sådan indleder Cyklistforbundets og Ringsted Kommune i år sin opfordring til at cykle til arbejde hver dag i maj sammen med kollegaerne. Kampagnen ’Vi cykler til arbejde’ skal motivere flere til at komme op på cyklen uanset, om det er citybiken, hverdagscyklen, elcyklen eller mountainbiken.

”Det giver både bedre sundhed, livskvalitet og velbefindende for deltagerne, samtidigt med at det er godt for miljøet i form af færre partikler og mindre CO2 -udslip til omgivelserne. Alle vinder på at deltagelse i Vi cykler til arbejde,” siger borgmester Henrik Hvidesten.

Sidste år cyklede over 127 cyklister i alt 20.255 km i forbindelse med Vi Cykler Til Arbejde i Ringsted Kommune.

Glæde og fællesskab

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, siger om årets kampagne:

”Den daglige cykeltur gør rigtig meget godt for ens livskvalitet og for vores velbefindende. Og det skal være lysten, der driver værket. Derfor sætter vi i år fokus på friheden, glæden ved at cykle og glæden ved fællesskabet med kollegerne. Og for nye cyklister også glæden ved at udfordre sig selv og prøve noget nyt.

Konceptet er enkelt: Man samler et hold af 4-16 kollegaer, tilmelder sig på kampagnens website www.vcta.dk, cykler på arbejde så mange dage som muligt i maj måned og registrerer alle cykeldage på nettet.

Jo flere dage der cykles, desto flere lodder får holdet til den store lodtrækning om rejsegavekort, cykler, miniferier, t-shirts og gavekort til en lang række butikker og gode oplevelser.

”Det handler ikke om at cykle længst eller hurtigst. Alle dage på cyklen tæller – uanset om man cykler kort eller langt, til bus eller tog eller blot den ene vej. ’Vi cykler til arbejde’ er for alle, uanset om man er debutant eller erfaren", siger Klaus Bondam.

Sidst opdateret

30.03.2017