Du er her

Vær med i Danmarks største sundheds-undersøgelse

Dato: 09. marts 2017
2.000 mennesker over 16 år i Ringsted har fået et brev i deres digitale postkasse, hvor de kan være med i den største undersøgelse om danskernes sundhed.

Vær med i landets største undersøgelse af danskernes sundhed og vind fine præmier. 2.000 mennesker i Ringsted, og i alt 300.000 danskere, har fået et brev i deres digitale postkasse den 3. februar. I brevet er et spørgeskema, der er en del af Sundhedsprofilen 2017.

Undersøgelsen bliver brugt til at forbedre forebyggelsen og behandlingen af sygdomme, og den giver samtidig et unikt indblik i danskernes sundhed og trivsel, fortæller borgmester Henrik Hvidesten.

”Det er vigtigt, at så mange som muligt svarer i undersøgelsen. For jo flere svar, vi får, desto bedre og mere målrettet kan vi lave en forebyggende sundhedsindsats. Med undersøgelsen får vi et billede af, hvor det er vigtigt at sætte ind, ligesom vi kan følge udviklingen på de valgte risikoområder, for eksempel antallet af rygere,” siger borgmester Henrik Hvidesten.

Tallene fra danskernes sundhed har blandt andet dannet grundlag for en række anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, de såkaldte forebyggelsespakker.

Har du fået et brev?

Du kan tjekke, om du er udtrukket til at være med i undersøgelsen ved at se, om du har fået spørgeskemaet ”Hvordan har du det?” i din digitale postkasse. Svarer du på spørgeskemaet, deltager du i lodtrækningen om en blandt andet en iPhone 7 og gavekort på 2.000 kroner til Michelin-restaurant Hotel Frederiksminde eller et VIP-besøg Knuthenborg Safaripark.

Resultaterne fra undersøgelsen bliver samlet på hjemmesiden danskernessundhed.dk, hvor du også kan læse resultaterne fra tidligere undersøgelser.

I Ringsted Kommune har 28,9 procent af de, der har fået et brev, svaret. Topscoreren er Vordingborg Kommune med 34,3 procent. Du kan svare helt frem til den 3. maj.

FAKTA   

Et udpluk af resultater fra Sundhedsprofilen 2013 i Region Sjælland:

  • Over 80 procent af borgerne i Region Sjælland synes selv, at de har et godt helbred. 16 procent føler, at de har et dårligt helbred
  • 40 procent sover dårligt
  • 28 procent har stillesiddende aktiviteter mere end 10 timer om dagen
  • 18 procent ryger dagligt
  • 17 procent er svært overvægtige

Læs mere om Sundhedsprofilen hos Region Sjælland.

Sidst opdateret

09.03.2017