Du er her

Byrådet ønsker ordning for storskrald og haveaffald

Dato: 30. oktober 2017
Byrådet har besluttet at sende et forslag til ordning for storskrald og haveaffald i høring. Ordningen skal gøre det nemt for borgerne i Ringsted Kommune at komme af med deres affald.

Fremover skal 50 % af affaldet fra husholdninger genanvendes – det er den danske målsætning for 2022, og Ringsted Kommune er i fuld gang med at ændre på affaldsordningerne for at opfylde regeringens mål. Som et led i den proces foreslår Byrådet at indføre en ordning for storskrald og haveaffald.   

”Formålet med en ordning for storskrald og haveaffald er både at give en bedre service til borgerne, og det er samtidig et tiltag, der gør, at vi kan genbruge mere affald. Den foreslåede ordning vil give borgerne mulighed for at komme af med det meste af deres affald ved bopælen. Det er nemt, og den nye ordning tilgodeser også borgere, som ikke kan komme på genbrugspladsen,” siger formand for Klima- og Miljøudvalget Klaus Hansen.

I ordningen vil man blandt andet kunne få hentet møbler, haveredskaber, køkkenudstyr, hårde hvidevarer og stort pap. I énfamilieboliger og ejendomme med mindre end 30 husstande er der lagt op til, at hente storskrald hver 4. uge hele året. I etagebebyggelser med mere end 30 husstande vil der blive hentet storskrald hver 2. uge. Haveaffald vil blive hentet hver 4. uge i perioden 15. marts til 15. november.

”Ordningen skal ses som et supplement til genbrugspladsen, og kommer til at koste 154 kr. om året per husstand. Beløbet dækker både indsamling af storskrald og haveaffald,” oplyser formanden for Klima- og Miljøudvalget, Klaus Hansen.

Såfremt ordningen bliver vedtaget, er det planlagt at sætte den i gang til oktober 2018.

Høring i 8 uger

Byrådet behandlede forslaget til ordning for storskrald og haveaffald på mødet den 9. oktober, og det er nu i høring i 8 uger.

Fristen for at indsende høringssvar er den 2. januar 2018. Se hele forslaget på www.ringsted.dk/hoeringer.

Kontakt: Teknik- og Miljøcenter

Rønnedevej 9
4100 Ringsted
Dir.: 57 62 63 00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

03.11.2017