Du er her

Coronavirus: Fortsæt med gode vaner

Dato: 24. september 2020
Tallet for antal smittede pr. 100.000 indbyggere er steget i Ringsted Kommune ligesom i flere andre kommuner. Ringsted Kommune er fortsat i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

De seneste uger er der kommet flere smittede i Danmark, og det afspejler sig også i Ringsted Kommune. Det såkaldte incidens-tal – antal smittede pr. 100.000 indbyggere – er for Ringsted Kommune 49 i perioden fra den 16. – den 24. september.

Ringsted Kommune har løbende normal kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og deltager som andre kommuner løbende i de normale møder for at følge situationen tæt. Havde der været grund til at iværksætte yderligere tiltag i Ringsted Kommune, ville kommune blive kontaktet direkte af Styrelsen for Patientsikkerhed. Det er ikke sket, da Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at der ikke er samfundssmitte i Ringsted Kommune.

”Det er selvfølgelig aldrig godt, når smittetallet stiger, men der er ikke samfundssmitte i Ringsted Kommune. Og derfor vurderes det ikke nødvendigt med yderligere tiltag her i Ringsted Kommune. Vi skal selvfølgelig alle fortsætte de gode vaner og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at holde afstand, vaske hænder og bruge håndsprit samt have fokus på god hygiejne,” siger borgmester Henrik Hvidesten. 

Styrelsen for Patientsikkerhed og øvrige myndigheder følger smittespredningen tæt, og der er tæt og god dialog mellem Ringsted Kommune og øvrige myndigheder. Vurderer Styrelsen for Patientsikkerhed, at der er grund til særlige foranstaltninger i en kommune, vil den kommune blive kontaktet direkte. Styrelsen for Patientsikkerhed har ikke kontaktet Ringsted Kommune med henblik på at iværksætte yderligere tiltag.

Hjemmearbejde hvor det er muligt og hensigtsmæssigt

De nuværende incidens-tal giver derfor heller ikke anledning til yderligere tiltag for eksempelvis besøg på institutioner. Ringsted Kommune har fulgt regerings opfordring fra den 18. september, og flere medarbejdere – særligt i de administrative funktioner – arbejder hjemmefra.

”Alle funktioner og services i Ringsted Kommune er åbne som normalt. Det kan dog ske, at man ved fremmøde uden en aftale ikke kan få direkte fat i en konkret medarbejder, men vil blive bedt om at kontakte vedkommende per telefon, eller at man bliver betjent af en anden medarbejder. Ved alle aktiviteter og arrangementer, som Ringsted Kommune deltager i, tages der hensyn til sundhedsmyndighedernes anbefalinger,” siger borgmester Henrik Hvidesten.

 

Sidst opdateret

24.09.2020