Du er her

Cyklister over 60 år skal prøve kræfter med cykellege

Dato: 02. november 2020
”Vi cykler i Ringsted” skal gennem 11 delprojekter skal motivere flere til at bruge cyklen i deres hverdag. Et af projekterne skal få voksne over 60 år op på cyklen.

I september fik flere lærere og pædagoger fra Ringsted Kommune et kursus hos Cyklistforbundet for at lære at bruge cyklen til leg og læring i undervisningen og pædagogikken. Nu kommer Cyklistforbundet igen. Denne gang med cykellege for voksne over 60 år.

Cykelholdet er for borgere, der ønsker et motionsfællesskab udendørs, kan cykle på en cykel, men måske ikke så lange distancer længere. Det kan også være, at det er længe siden, cyklen har været i brug, men savnet efter at cykle igen er stort.

Der arrangeres cykellege i små grupper på max. 10 personer, så der leves op til forsamlingsloftet. Der kommer gode tips til siddestilling samt lettere overkommelige cykelture.

Formålet er at starte et cykelhold, der fast cykler onsdage kl. 10.00-11.00. De første par måneder vil der deltage en sundhedskonsulent, men efterhånden som det bliver forår, vil frivillige overtage holdet.

Frivillige samt holdledere fra andre foreninger, der har cykeltilbud til borgere over 60 år, inviteres senere på året eller i starten af 2021 til et cykellege kursus med Cyklistforbundet.

Velholdt cykel giver god tur

I naturen er smitterisikoen lavere, og det er stadig muligt at mødes med andre og dyrke motion og få et fælles grin.

Det er dog meget vigtigt at have en cykel, der er nypumpet, hvor gearet fungerer og kæden er smurt. En tur på en velholdt cykel er en større og lettere fornøjelse. Det er også vigtigt at have godt med tøj på samt tage noget varmt at drikke med.

Du kan også deltage, hvis du cykler på elcykel eller cykel med tre hjul. Husk cykelhjelmen.

  • Dato og tid: Onsdag d. 11. nov. 2020 kl. 10.00-12.00. Derefter cykler holdet hver onsdag kl. 10.00-11.00
  • Sted: Parkeringsplads v. Ringsted Sundhedshus, Eksercerpladsen 1
  • Tilmelding og spørgsmål: Tilmelding nødvendig pga. forsamlingsloft. Vi cykler uanset hvad, men er max. 10 personer i en gruppe. Tilmeld dig til Eva Pilt Astrup, sundhedsteam@ringsted.dk eller tlf. 5762 8032

Sidst opdateret

03.11.2020