Du er her

Daghjemmet Bonderosen skaber socialt samvær for ældre

Dato: 18. juli 2019
I hverdagene mødes ældre borgere, som er blevet visiterede til daghjemmet, til hygge og spændende aktiviteter.

I Ortved ligger daghjemmet Bonderosen med idyllisk udsigt over mark og skov. Inden for sidder sidder otte borgere og to personaler rundt om et massivt træbord.

De er alle fordybede i fællessangen: ”Jeg plukker fløjlsgræs”. Mellem versene smøres ganerne. Nogen har æblejuice i glassene; andre nyder en Bailey.

Nye oplevelser

”Mange af de borgere, som er blevet visiterede til Bonderosen, kommer her for samværet,” fortæller centerleder på Ortved Plejecenter Marianne Micheelsen. ”Ved at komme og være med til flere sociale aktiviteter får man nye input og nye historier at fortælle sine venner, familie og ægtefælle.”

Og aktiviteter er der nok af i Bonderosen. Foruden fællessang spilles der banko, tennis med en ballon og kasino hvor der kastes med risposer. Hjernemusklerne bliver trænede med gætteleg om ordspil og i Ortved Plejecenters velduftende sansehave stimuleres lugtesansen. Der tilbydes ligeledes cykeltur på sofacykel, med en ansat på pedalerne.

Hver dag får borgerne en god snak med hinanden, imens de nyder den varme frokost som serveres i Bonderosen.

I de varme måneder benyttes Bonderosens store drivhus også som sansehave og rekreativt område. Her møder daghjemmets ældre borgere Café Ingeborgs medarbejdere, som tager sig af urterne.

Puljemidler til de store udflugter

Et par gange om året søger Bonderosens medarbejdere puljemidler til større aktiviteter, som daghjemmets besøgende ønsker sig. ”Sidste år var vi på ’Ud i det blå-tur’”, fortæller Marianne Micheelsen. ”Der hoppede vi på en bus og besøgte blandt andet Tadre Mølle og Munkholmbroen. Turen blev rundet af med frokost på Rådhuskroen.”

I år har Bonderosens borgere blandt andet snakket om at besøge Zoologisk Have i København og opleve pandabjørnene, som er kommet hele vejen fra Kina.

Samvær efter genoptræning

”Ofte kommer vores borgere fra træningsfunktionen på Knud Lavard Centret,” fortæller Marianne Micheelsen. ”Bonderosen tilbyder ikke genoptræning som sådan, men vi hjælper vores borgere med at holde sig friske og aktive gennem de aktiviteter, som vi laver, som for eksempel stolegymnastik. Vi er et mindre sted, så derfor kan vi sætte gode rammer for, at vores borgere får gang i bevægelsen og får de gode snakke med os og hinanden.”

Bonderosen har åbent mandag til fredag. Hver dag er der plads til op til otte besøgende ældre borgere, som er visiterede hertil af Ringsted Kommune.

Bonderosen ligger ved Plejecenter Ortved og centrets beboere inviteres jævnligt med i daghjemmets aktiviteter.

Sidst opdateret

18.07.2019