Du er her

Få hjælp til at komme i mål med dit nytårsforsæt

Dato: 12. december 2019
Et nyt år banker på døren, og for mange er det en god anledning til få sig nogle sundere vaner. Sundhedsteamet i Ringsted Kommune kan hjælpe dig med dit nytårsforsæt.

Måske er det tid til at kvitte smøgerne, motionere mere eller drikke mindre alkohol. Står du i den situation, er der god hjælp at hente hos Ringsted Kommunes Sundhedsteam.

Sundhedsteamet har til huse på Knud Lavard Centret og står for en bred palette af sundhedstilbud. I 2020 sker der en række nye ting på området, som vil gøre det endnu mere tilgængeligt for dig, der har behov for støtte for at komme i gang med de sunde vaner.

Et af de nye tiltag er, at det nu er muligt at henvende sig direkte til Sundhedsteamet, hvis du ønsker at komme ind til en afklarende samtale hos en sundhedskonsulent. En afklarende samtale henvender sig til mennesker, der har en eller flere kroniske sygdomme og ud fra en sundhedsfaglig vurdering af funktionsevne og helbredsforhold har behov for en eller flere livsstilsændringer. Ind til nu har det krævet en lægehenvisning at komme til afklarende samtale, men nu kan man henvende sig direkte til Sundhedsteamet i telefontiden.

”Vores sundhedskonsulenter inviterer så borgere i målgruppen ind til en afklarende samtale, hvor de sammen finder ud af, hvad der rører sig hos den enkelte og taler om, hvilke tilbud der passer til borgerens ønsker og behov. Det kan f.eks. være, at man gerne vil i gang med dyrke motion eller spise sundere. Det vigtige er at få afklaret, hvad netop borgerens behov er, og hvad den enkelte er motiveret for,” siger Josephine Biessy, der er udviklingskonsulent i Sundhedsteamet.

I 2020 har vi særligt fokus på borgere med type-2 diabetes og vil derfor opfordre borgere, der har denne diagnose og ønsker at ændre livsstil til at henvende sig.
Det er vigtigt at understrege, at den afklarende samtale ikke er en lægekonsultation. Man skal derfor stadig en tur forbi egen læge, hvis man har mistanke om en konkret sygdom, men endnu ikke er blevet diagnosticeret.

Rygestop-tilbud flytter til Ringsted Sundhedshus

En anden nyhed er, at kommunens rygestop tilbud ikke længere foregår på Ringsted Apotek, men flytter over i det nye Ringsted Sundhedshus, der efter planen slår dørene op til foråret. Hvis man ønsker hjælp til at kvitte tobakken, kan man melde sig direkte til rygestopkursus ved at kontakte Sundhedsteamet. Hvis man gerne vil i gang allerede til januar, kan man tilmelde sig et holdforløb, der starter 6/1 og foregår på Knud Lavard Centret. Tilmelding til rygestopkurser kræver ikke en afklarende samtale.

Læs mere om Ringsted Kommunes sundhedstilbud.

En afklarende samtale henvender sig til dig, der:

  • Er over 18 år og bosat i Ringsted Kommune
  • Har en eller flere kroniske sygdomme (KOL, type 2-diabetes, hjertesygdom, kræft, gigt eller ryglidelse)
  • Ud fra sundhedsfaglig vurdering af funktionsevne og helbredsforhold har behov for støtte til en eller flere varige livsstilsændringer, f.eks. i forhold til kost, rygning, alkohol eller motion
  • Selv er motiveret for at ændre livsstil

Ved tvivl kontakt Sundhedsteamet eller egen læge.

Kontakt til Sundhedsteamet

Telefon nr. 57 62 80 32 i tidsrummet:

  • Tirsdag kl. 08.30-09.30
  • Torsdag kl. 08.30-09.30
  • Fredag kl. 12.30-13.30

Sidst opdateret

12.12.2019