Du er her

Første spadestik er taget til den nye Rambla i Ringsted Sport Center

Dato: 23. juni 2021
Tirsdag den 22. juni gik arbejdet med udvidelsen af Ringsted Sport Center i gang.

Igangsættelsen af byggeriet blev markeret ved et arrangement, hvor borgmester Henrik Hvidesten, formanden for Kultur- og Firtidsudvalget Daniel Nørhave, formanden for Plan- og Boligudvalget Per Flor og regionsdirektør for Base Erhverv, der skal stå for byggeriet, tog første spadestik til byggeriet.

Udvidelsen indebærer en ny foyerbygning kaldet Ramblaen, der kommer til at binde hallerne og Svømmeland sammen. Foyerområdet bliver det nye samlingspunkt i Ringsted Sport Center og kommer til at bestå af et nyt indgangsområde, en central reception og et nyt og inspirerende café-område. Dertil kommer en ny multisal, som giver et væld af udfoldelsesmuligheder inden for sport og kultur. 

Igangsættelsen af byggeriet blev markeret med et mindre arrangement tirsdag, hvor det første spadestik til byggeriet blev taget. Borgmester Henrik Hvidesten glæder sig sammen med resten af Byrådet til byggeriet står færdigt og han påpeger, at den nye udvidelse vil være med til at stimulere borgerne i Ringsted Kommune til mere idræt og bevægelse. Han sagde bl.a. sådan i sin tale:

”Det er Byrådets vision, at Ramblaen vil skabe rum for aktive fællesskaber, mødet mellem mennesker og inspirere til en aktiv livsstil. Sport og idræt skal være for alle og det kommer Ramblaen til at understøtte. Ramblaen og den nye multisal vil skabe rammerne for mødet mellem de faste idrætsudøvere, forskellige sportsgrene, bredde og elite, de spontant besøgende og dem som støtter op. Kort sagt, der er plads til alle i Ramblaen.”

Glæder sig til samarbejde med hovedentreprenør

Det bliver den jyske entreprenørvirksomhed Base Erhverv, der kommer til at stå for byggeriet af Ringsteds nye Rambla. Deres regionsrådsdirektør Rasmus Mørk var også til stede ved første spadestik arrangementet og var med til at tage det første spadestik sammen med de tre politikere. 

I sin tale udtrykte Henrik Hvidesten, at kommunen glæder sig til samarbejdet med Base Erhverv, der har stået for lignende byggerier i andre kommuner. Borgmesteren udtrykte ligeledes sin begejstring for arkitekternes arbejde med at tegne Ramblaen og takkede rådgiverteamet Robow Arkitekter og rådgivende ingeniørfirma Wissenberg A/S, der står bag tegningerne af Ramblaen og den nye udvidelse.

Projektet med opførelsen af den nye Rambla i Ringsted Sport Center forventes færdigt ved udgangen af 2022. Projektet kan løbende følges på ringsted.dk/rambla.
 

Sidst opdateret

23.06.2021