Du er her

Forstærket indsats skal stoppe gaderæs i industriområde i Benløse

Dato: 03. maj 2021
Der har været flere episoder med ulovligt gaderæs i et industriområde i Benløse. Ringsted Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi forstærker nu indsatsen for at stoppe gaderæset.

Fra torsdag den 29. april sætter Ringsted Kommune nye skilte op ved indkørslerne til Kærup Erhvervspark, og det markerer en forstærket indsats for at stoppe ulovlige gaderæs i området. Indsatsen sker i samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi.

Skiltene bliver sat op på Kærup Industrivej og Kærup Parkvej. Det betyder, at færdsel uden ærinde fremover bliver forbudt i området efter kl. 21.00. Færdsel til og fra arbejde i området og varetrafik til og fra området er fortsat tilladt. Færdes man i området efter kl. 21.00 uden ærinde, kan politiet udstede bødestraf.

Torben Lollike, formand for Trafiksikkerhedsrådet, siger:

”Flere borgere har henvendt sig om de gener, som gaderæset har påført dem med for eksempel motorlarm om natten. Samtidig har vi gennem et stykke tid haft en god dialog med Midt- og Vestsjællands Politi om trafikken i Ringsted Kommune, og vi har fået en særlig tæt kontakt i denne sag. Jeg håber, at vi med denne forstærkede indsats kan få sat en stopper for det ulovlige gaderæs. For det er både til fare for de unge mennesker, som er med i gaderæsene, og for de personer, der arbejder i området. Og så skal der gerne blive nattero for beboerne i området.”

Der har været flere episoder med gaderæs på vejene Kærup Industrivej og Kærup Parkvej igennem noget tid. Ringsted Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi har været i dialog om de bedste løsninger for at få stoppet gaderæset.

Ivar Sande, centerchef for Vej- og Ejendomscentret i Ringsted Kommune, siger:

”Vi har vurderet andre løsninger, for eksempel fartbump, men det vil samtidig genere lastbiler og almindelige bilister i området. Derfor er vi endt med denne løsning, der giver politiet endnu et værktøj, nemlig at kunne give bøder til folk, der opholder sig i området og ikke har et ærinde der. Så snart du passerer de skilte efter kl. 21 om aftenen, skal du have et ærinde i området.”

Oplever du gaderæs i området, skal du kontakte Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 114.

Sidst opdateret

03.05.2021