Du er her

Frivillige skal hjælpe ældre til gode netværk

Dato: 09. juli 2019
Dansk Folkehjælp tilbyder enlige ældre at blive en del af netværket for enlige ældre, SeniorNET.

Gennemsnitslevealderen i Danmark er stigende, og i takt med at vi bliver ældre, føler mange ældre sig både socialt og følelsesmæssigt ensomme og isolerede. Det kan have store konsekvenser for både de ældres livskvalitet og sundhed. Derfor har Dansk Folkehjælp taget initiativ til at etablere et SeniorNET, som skal drives af frivillige i samarbejde med de ældre. I forbindelse med opstart af SeniorNET i Ringsted Kommune søger Dansk Folkehjælp frivillige, der har lyst til hjælpe ældre med at bryde med ensomheden.

Dansk Folkehjælp har gennem flere år drevet SeniorNET rundt om i hele Danmark, og med økonomisk støtte fra Østifterne er det nu muligt at udvide antallet af netværk til yderligere 10 nye kommuner hvert år over en fireårig periode. Det glæder formand for Ældre- og Genoptræningsudvalget, Benny Christensen, at Ringsted Kommune er blevet valgt til projektet:

”Jeg er meget positiv over, at Dansk Folkehjælp ønsker at starte SeniorNET i Ringsted, for netværket er en rigtig god mulighed for at nå ud til ældre, der føler sig ensomme. Jeg håber, det kan medvirke til, at de ældre føler sig som en del af fællesskabet, og at det kan hjælpe dem til at få en aktiv hverdag med nye sociale relationer.”

Informationsmøde for interesserede frivillige

SeniorNET har til formål at give de ældre mulighed for at få udbygget deres eget sociale netværk. Med hjælp fra frivillige arrangeres der eksempelvis samværs- og andre netværksdannende aktiviteter.

”Et SeniorNET forløb varer som udgangspunkt et år med ca. én aktivitet om måneden. Aktiviteterne kan være alt fra samvær, aktiviteter med fokus på bevægelse, sangeftermiddage, foredrag til udflugter i nærområdet. Det vigtigste er egentlig ikke aktiviteternes indhold, men derimod at de ældre kommer ud og får nogle gode oplevelser med andre ligesindede og danner nye relationer”, fortæller John Pedersen, leder af National Afdeling ved Dansk Folkehjælp.

Dansk Folkehjælp søger frivillige, som har lyst til gøre en forskel for ensomme ældre i Ringsted Kommune. Opgaverne består i at arrangere aktiviteter og understøtte netværksdannelsen for deltagerne i mellem aktiviteterne.

Dansk Folkehjælp inviterer til informationsmøde om SeniorNET for interesserede frivillige:

  • Torsdag den 8. august kl. 16.30  

  • Frivilligcenter Hyldegården i Borgerstuen, Hyldegårdsvej 42, 4100 Ringsted

  • Alle interesserede er også meget velkomne til at rekvirere informationsmateriale eller høre nærmere om projektet hos John Pedersen på tlf.: 70 220 230 eller mail: post@folkehjaelp.dk.

Sidst opdateret

09.07.2019