Du er her

Giv småt elektronik nyt liv!

Dato: 16. januar 2020
Småt elektronik kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald

Når du afleverer småt elektronik til genbrug, er du med til at give råstofferne nyt liv. Og så undgår vi samtidig, at skadelige stoffer ender i naturen. Mobiltelefoner, barbermaskiner, computermus, fjernbetjeninger og opladere er eksempler på småt elektronik.

Sådan afleverer du småt elektronik

Har du affaldsordningen med et affaldsstativ, kan du aflevere småt elektronik på låget af dit affaldsstativ. Affaldet skal kommes i en klar pose. Posen må højst være på 4 liter. Husk at slå knude på posen.

Har du affaldsordning med fælles containere, har I en lille, rød beholder til småt elektronik.

Sådan bliver småt elektronik genbrugt

Når du afleverer småt elektronik til genbrug, bliver det kørt til et centralt opsamlingssted. Her bliver det pakket i bure og sendt videre til anlæg, som sorterer produkterne yderligere. Herfra sendes det til genanvendelsesanlæg i udlandet.

Det er fortrinsvis kobber fra spoler og ledninger i apparaterne, der kan genbruges i nye apparater. Men de mange printplader indeholder også ædelmetaller som guld, sølv og platin. Ca. 88 % af elektronikaffaldet kan genbruges i nye produkter.

 

Småt elektronik er fx

  • mobiltelefoner
  • el-tandbørster
  • fjernbetjeninger
  • barbermaskiner
  • elektronisk ure
  • opladere

 

Kontakt: Teknik- og Miljøcentret

Rønnedevej 9
4100 Ringsted
Dir.: 57 62 63 00
Hvis du ønsker at sende følsomme eller fortrolige oplysninger til Ringsted Kommune, eksempelvis dit cpr.nr., oplysninger om dine helbredsforhold eller økonomiske situation, anbefales du at gøre det via e-boks. Læs om beskyttelse af persondata

Sidst opdateret

16.01.2020