Du er her

Høj andel af inviterede har fået mindst første vaccinationsstik

Dato: 23. marts 2021
I Ringsted Kommune er 83 og 89 procent af de inviterede i målgruppe 2 og 3 påbegyndt vaccination mod COVID-19. Særlig indsats ser ud til at have virket.

En ekstra indsats fra Ringsted Kommune ser ud til at have hjulpet mange Ringsted-borgere i målgruppe 2 og 3 med at blive vaccineret. Medarbejdere fra Ringsted Kommune har ringet rundt til de borgere i målgrupperne, som har fået invitation til at blive vaccineret, og tilbudt hjælp, hvis der har været behov for det. Opkaldene ser ud til at have haft en effekt.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:

”Ser vi på andelen af vaccinerede i Ringsted Kommune for de målgrupper, der er blevet inviteret til vaccination, ligger vi som helhed rigtig pænt. Det kan tyde på, at den ekstra indsats, som vi har gjort for at hjælpe de her målgrupper med vaccinationen, også har hjulpet,” siger Henrik Hvidesten og fortsætter:

”For målgruppe 2 og 3 har vi ringet rundt til – eller på anden måde kontaktet - alle vores borgere, der har fået en vaccine-invitation. Det har vi gjort for at høre, om vi kunne hjælpe med at bestille tid eller transport til vaccinationsstedet.  Vi har også kontaktet dem flere gange, og vi har oplevet, at nogle af dem, der sagde nej i første omgang, har ændret mening og senere har ønsket at blive vaccineret.”

Mere end tre ud af fire er færdigvaccineret

83 procent af de inviterede i målgruppe 2 og 89 procent af de inviterede i målgruppe 3 har takket ja til vaccinationen og har fået mindst det første vaccinationsstik. 77 procent i målgruppe 2 er færdigvaccinerede, mens tallet for målgruppe 3 er 78 procent.

Målgruppe 2 i Sundhedsstyrelsens vaccinationsplan er personer over 65 år, og som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp. Målgruppe 3 er personer over 85 år.

Borgmester Henrik Hvidesten siger:

”Vi har en formodning om, at tallet for andelen af vaccinerede i målgrupperne kan nå højere op. Flere kan nå at ombestemme sig, og vores oplevelse er også, at nogle siger nej til vaccinen lige nu, da de gerne vil vente med at blive vaccineret til deres ægtefælle også kan blive vaccineret. Vores klare indtryk er, at alle borgerne har været glade for den ekstra service, hvor vi har ringet til dem og talt med dem om vaccination.”

Sundhedsstyrelsen prioriterer i øjeblikket efter årgange. Derfor kan ægtefæller opleve at blive tilbudt vaccination på forskellige tidspunkter, selv om de måske er i samme målgruppe.

Sammenlignet med andre kommuner i Region Sjælland har Ringsted Kommune en mindre andel af borgere i de målgrupper, der indtil videre har fået invitation til at blive vaccineret. Derfor er det samlede antal vaccinerede for hele kommunen indtil videre relativt lavt.

Sidst opdateret

23.03.2021