Du er her

”Jeg ville godt tabe mig lidt, og jeg trængte til et spark bagi”

Dato: 12. december 2019
Hans Peter Petersen har fået hjælp til en livsstilsændring gennem et gratis sundhedstilbud fra Ringsted Kommune. Med personlig vejledning er han godt på vej til at tabe 15 kg på ét år.

Trænger du til at ændre livsstil, og synes du, at det kan være svært at holde fast i nye vaner?

Så kan du måske få hjælp fra et af Ringsted Kommunes sundhedstilbud. For vil du i gang med en livsstilsændring, kan du få gratis, personlig og digital vejledning fra vores sundhedsteam. Gennem appen Liva kan du få vejledning, registrere din kost og motion og følge med i, hvor tæt du er på at nå dit mål.

Hans Peter Petersen på 67 år er i gang med det digitale sundhedstilbud Liva. Det foregår gennem en app på hans telefon, og det har været en stor hjælp, fortæller han. 

”Jeg ville godt tabe mig lidt, og jeg trængte til at få et spark bagi. I appen har jeg hver dag noteret, hvad jeg har fået af motion, og jeg har registreret antal skridt, jeg har gået, og min søvn. Og hver 14. dag har jeg fået vejledning fra min vejleder i appen,” siger han.

Godt på vej mod sit mål

Hans Peter Petersen kom først til en samtale med en af vores sundhedsvejledere, og så kom han i gang med Liva. Sammen med vejlederen satte han nogle delmål og aftalte en plan for, hvordan han skulle nå sit endelige mål: at tabe 15 kg på et år.

”Det har været godt som motivation at have nogle delmål. Så har jeg også kunnet se, at nu er jeg tæt på at nå mit delmål, og så holder man jo ved og giver det en ekstra skalle. Hvis jeg ikke havde fået den tilbagemelding, kunne det godt være, at jeg lige havde sprunget lidt over – vi er jo mennesker,” smiler han.

Efter ni måneder er han godt på vej til at nå sit mål, og han har allerede tabt 12 kg. Gennem vejledningen har han fået råd om nye kost- og motionsvaner, og han har dyrket fitness tre gange om ugen.

”Jeg har det meget bedre med mig selv nu. Kroppen har fået det anderledes, og jeg føler, at jeg har mere energi. Og jeg har gjort det uden at være fanatiker – for jeg vil også have lov til at nyde livet,” som han siger.

Sådan kommer du i gang

Det digitale sundhedstilbud kan være relevant for dig, der er over 18 år og har en kronisk sygdom, for eksempel KOL, diabetes eller hjertekarsygdom. Eller hvis du er overvægtig, ryger eller har et stort alkoholforbrug og ønsker hjælp til at ændre livsstil.

Tilbuddet er gratis for Ringsted-borgere i målgruppen. Når du har tilmeldt dig, bliver du inviteret til en afklarende samtale med en sundhedskonsulent. Formålet er at finde ud af, om LIVA er det rigtige tilbud til dig.

Læs mere om din mulighed for at få støtte til livsstilsændringer.  

Sidst opdateret

23.12.2019