Du er her

Kunst med børn og unge på biblioteket

Dato: 03. oktober 2019
Temaet er Livet i havet, når børn og unge er samlet om en udstilling på Ringsted Bibliotek i efterårsferien. Udstillingen åbner med et børnetopmøde med deltagelse af borgmester Henrik Hvidesten.

I hele efterårsferien kan du komme med ned under havet, når børnebiblioteket på Ringsted Bibliotek bliver udsmykket, så man får oplevelsen af at bevæge sig rundt som en del af livet i havet. Med temaet ”Livet i havet” kan du deltage i en arbejdende udstilling, hvor du kan komme forbi og være med eller du kan aflevere din kunst, som du har lavet på forhånd.

”Vi opfordrer alle både store og små til at komme og være med, så vi i fællesskab får lavet et fantastisk sanserum. Det er en enestående chance for at være kreativ sammen med andre og sammen med voksne, som vil inspirere og gøre efterårsferien spændende på en særlig måde”, fortæller Birgit Bøgebjerg, der er leder af Den Frie Børnehave og en af arrangørerne.

Værkstedet er åbent mandag den 14. oktober til torsdag den 17. oktober mellem kl. 10.00-14.30. Værkstedet er åbent og du kommer bare. Der er ingen tilmelding. Formålet med kunsteventen er at give dig mulighed for at udfolde dig og afprøve dine kreative evner. Billedkunstnerne Jane Hyldgaard, Tina Sørensen og Susan Malberg Albertsen vil hjælpe dig med at blive inspireret og arbejde aktivt med udstillingen.

Børnetopmøde og udstilling

Udstillingen åbner med et Børnetopmøde, Børnetopmødet er åbent for alle der har lyst til at komme og opleve kunstværkerne få liv. Der vil være levende momenter, bud og tanker fra børnene og de unge selv, om livet i havet på godt og ondt.  Børnene og de unge vil selv være levende kunstværker. Børnetopmødet afholdes fredag den 18. oktober kl. 11.00 med deltagelse af borgmester Henrik Hvidesten, der holder åbningstalen.

FN’s verdensmål nr. 14

Baggrunden for udstillingen er FN`s verdensmål, der er lavet for at bevare og sikre bæredygtig brug af verdens have og deres ressourcer.  40 % af verdens have er i dag stærkt belastede af forurening, overfiskeri, ødelæggelse af rev og levesteder for fisk og andre dyr langs kysterne.

Verdensmål nr. 14 har en ambition om, at verden skal nedbringe forureningen af verdenshavene betydeligt og at vi skal sætte en stopper for overfiskeri.

Formålet med udstillingen er at sætte fokus på målet og i kunstprojektet ”Livet i havet” vil der være mulighed for at tænke ud af boksen og være kreativ omkring livet i havet på mange forskellige måder.

Udstillingen ”Livet i havet” kan ses i børnebiblioteket på Ringsted Bibliotek frem til søndag den 3. november.

Sidst opdateret

03.10.2019